Quantcast

„Baltija“ visiškai nugriauta

Prieš mėnesį pradėtos griauti buvusio kino teatro „Baltija“ liekanos jau sulygintos su žeme. Griovimo darbai pavyko sklandžiai. Netrukus planuojami iki trijų mėnesių truksiantys archeologiniai tyrimai, o vasarą – keturių aukštų daugiabučio su mansarda statybos.

Po to, kai buvusį „Baltijos“ kino teatrą nuo 1999 m. valdžiusi Šiauliuose registruota bendrovė „Fisanta“ pernai pardavė Klaipėdoje įsikūrusiai įmonei „Simonsita“, reikalai pajudėjo.

Lygiai prieš mėnesį prasidėję beveik prieš tris dešimtmečius sudegusio ir visus tuos metus apleisto „Baltijos“ kino teatro pastato demontavimo darbai jau pabaigti.

„Simonsitos“ bendraturtis, architektas Valentinas Lucenko džiaugėsi, kad jokių netikėtumų griaunant pastatą nebuvo.

„Buvo nerimas dėl gretutinių dviejų pastatų sienų, ar nepažeisime, ar jos nesideformuos, nugriovus šalia buvusį kino teatrą. Tiesą sakant, viskas labai sėkmingai pavyko. Viską užfiksavome, informavome apie tai savivaldybę. Oras leido vykdyti griovimo darbus, kiek lynojo, dėl to nebuvo dulkių daug“, – dienraščiui teigė V. Lucenko.

Dabar archeologai teikia prašymą, kad Kultūros paveldo departamentas leistų atlikti kasinėjimo darbus.

Kai gaus leidimą, prasidės kasinėjimai, tai turėtų užimti du tris mėnesius, paskui prasidės pasiruošimo statyboms darbai.

„Ar yra dėl ko nors neramu? Pirmiausia, neaišku, ką archeologai atras. Paskui reikės naujo pastato konstrukcijas įrengti, pamatus. Dabar keičiame detalųjį planą, vyksta procesai, kol nepabaigtas darbas, yra tam tikro nerimo“, – neslėpė V. Lucenko.

1995 m. nebeveikiantis kino teatras sudegė ir jo griuvėsiai miesto centre bemaž 30 metų buvo kone didžiausia Klaipėdos gėda.

Naujo pastato statybų darbai turėtų trukti apie dvejus metus.

Tačiau, anot V. Lucenko, terminai – preliminarūs, laikui bėgant gali pasikeisti. Nepaisant to, viliamasi, kad statybos vyks sklandžiai.

Buvusio kino teatro „Baltija“ vietoje turėtų iškilti daugiabutis.

Pagal išduotus leidimus, pastatas bus keturių aukštų su mansarda. Pirmame aukšte numatytos komercinės patalpos.

Daugiau nei prieš 110 metų netoli Dangės stovėjęs sandėlis buvo perstatytas ir virto kino teatru „Weltkino“.

Paskui jis pervadintas „Kammer Lichtspiele“, vėliau tapo „Tėvyne“. Dar vėliau pervadintas į „Baltiją“.

1995 m. nebeveikiantis kino teatras sudegė ir jo griuvėsiai miesto centre bemaž 30 metų buvo kone didžiausia Klaipėdos gėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>>>>

>>>>>> portretas
Ar matėte kokie namai buvo prieš kara ir dabar? Visi apgriauti, kažkada buvę gražūs, atstatyti pagal vieną "kurpalį" kvadratas su stogu...

to >Manau

to >Manau portretas
prašom pavyzdžius kur ten senamiesty ruskių statytos ,,dėžės" Gal turi galvoj Kirą ar prie Memelio bravoro sukaltus iš pigybės rudus baisuoklius?:D)

> Romas

> Romas portretas
Įdomu kur automobilius statys "Salamander" namo būsimo viešbučio gyventojai? ;)
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių