Quantcast

Dėl sukurto laužo Smiltynėje – panika

Nekaltas laužo dūmelis klaipėdiečiams atsirūgo miškininkų pamokslais. Nors patys miestiečiai laikėsi visų instrukcijų ir apie kepamus šašlykus pranešė girininkijai, bet vis tiek gavo per nagus už tai, kad iš laužo rūko dūmai.

Nekaltas laužo dūmelis klaipėdiečiams atsirūgo miškininkų pamokslais. Nors patys miestiečiai laikėsi visų instrukcijų ir apie kepamus šašlykus pranešė girininkijai, bet vis tiek gavo per nagus už tai, kad iš laužo rūko dūmai.

Dėl to nelemto baltų dūmų kamuolio vakar per pietus ugniagesiai gavo pranešimą apie gaisrą Smiltynėje ir išskubėjo į pagalbą.

Gelbėti itin saugomo gamtos kampelio į perkėlą skubėjo sustiprintos pajėgos. Laimė, autocisternos dar nebuvo spėtos perkelti keltu į Smiltynę, kai pajėgos buvo atšauktos.

Paaiškėjo, jog panika kilo dėl per smarkaus laužo, kurį susikūrė jauna klaipėdiečių kompanija.

Miestiečiai, matyt, neturėjo stovyklavimo įgūdžių ir į laužą įmetė kiek žalesnę medžio šaką. Į viršų pakilo dūmų kamuolys. Jaunimas, nieko neįtardamas, išsitraukė šašlykus ir jau kūrėsi poilsiui.

Atvykėliai iš anksto apie savo buvimo vietą pranešė poilsiavietėje įrengtame stende nurodytu telefonu. Klaipėdiečiai net neįtarė, kad legalioje poilsiavietėje jų poilsis jiems apkars dėl poros šlapių pagalių.

"Taip, privalu paskambinti ir pranešti, kad bus kūrenamas laužas", – tvarką patvirtino Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė Aušra Feser.

Bet stende neparašyta, kad galima kūrenti tik itin sausas šakas, kurių po lietingo periodo miške sunkoka rasti.

Vakar Smiltynėje budėjęs Kretingos miškų urėdijos Smiltynės girininkijos darbuotojas Algirdas Kurtinaitis, atskubėjęs į įvykio vietą, iš karto užgesino laužą.

Vyras nesidomėjo, kaip turėjo pasijausti visų instruktažų laikęsi klaipėdiečiai, kurie liko dar ir be keptų šašlykų.

"Nieko, aš jiems instruktažą ir auklėjamąjį darbą pravedžiau. Jie labai išsigando ir išėjo namo", – tikino iniciatyvą į savo rankas perėmęs vyras.

Paklausus, kodėl tiek panikos sukėlė legalios laužavietės įkūrimas, girininkas tikino, kad nėra čia ko kelti pavojų smarkiai nuo gaisrų nukentėjusioje Smiltynėje.

"Pas mus kol kas antra gaisringumo klasė, o va, Nidoje jau paskelbta trečia. Iš viso jų yra penkios. Vieni supranta, kaip deginti laužus, o miestiečiai neturi supratimo", – aiškino A.Kurtinaitis.

Smiltynės miškus stebi ne tik miškininkai bet ir vaizdo stebėjimo kameros, prie kurių budi dar vienas žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mmm

Mmm portretas
Tai tas Kurtinaitis pasirodo pedagogo gyslelę turi. Matai koks auklėtojas.

mikis

mikis portretas
smiltynej negalima na suprantu kazkiek bet lazda perlenkiama, prie upes negalima,prie jokio vandens telkinio negalima issikepti su seima saslyku tai kur galima, o vietu aplink klaipeda ju nera ar as nazinau gal ponai draudejai parasys kur

K

K portretas
Poilsiautojų vietoje Algirdui Kurtinaičiui pateikčiau ieškinį už sugadintą poilsį ir materialinę žalą už užgesintą laužą, nes ten leidžiama kepti šašlikus, tam ir yra padaryta poilsiavietė. Be to jie juk paskambino ir prasinešė. O Kurtinaitis pasielgė ne pagal įstatymus, matyt norėjo parodyti savo valdžią, reikia bausti tokį tvarkdarį.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių