Quantcast

Dėl sušalusių mašinų – prašymų lavina

Pirmadienio rytas kai kuriems klaipėdiečiams prasidėjo nesklandumais. Naktį spaudęs šaltukas nuliūdino dalį vairuotojų, daugybė žmonių negalėjo paleisti savo mašinų variklių. Ypač šiuo požiūriu probleminiai dyzeliniai, prasčiausiai toleruojantys šaltį.

Socialiniais tinklais ėmė sklisti iniciatyvų banga. Pasirodžius vienam, po to kitam jaunuolių pranešimui, kad padės paleisti variklius, netrukus pagalbą įvairiuose miesto mikrorajonuose siūlė daugybė geraširdiškų miestiečių.

Dažniausiai klaipėdiečiai pirmiausiai klausė, kiek kainuos paslauga. Tačiau atsirado tokių geraširdžių, kurie gretimose gatvėse žmonėms pagelbėjo neprašydami jokio atlygio.

Jei kas nors prašė atvykti į kitą mikrorajoną, jaunuoliai tikino, kad juos tenkintų simboliškas atsilyginimas.

Prašymai padėti paleisti variklį skriejo iš Taikos prospekto, Kauno gatvės, Nidos, Debreceno, Mogiliovo ir kitose gatvėse, prašyta padėti ir Kalotėje gyvenantiems vairuotojams.

Daugybė pagalbos sulaukusių vairuotojų dėkojo jaunuoliams, stebėdamiesi, kad miestiečiai gali būti tokie vieningi.

Kiti, jau sėkmingai paleidę automobilių variklius, klausė, ar visi iš netoliese esančių kiemų išvažiavo, nes gal dar kam reikia pagalbos.

Vienas miestietis paragino klaipėdiečius už pagalbą atsilyginti bent tokia suma, kad jaunuoliams skanūs pietūs išeitų.

Netrukus avarinio variklių paleidimo paslaugas internete ėmė siūlyti ir verslininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marijus

Marijus  portretas
Egiuk - apsiramink ir nustok kaimynus naktimis skūsti dėl mašinų parkavimo kiemuose. Smirdi.....

XM

XM portretas
O mano kaimynas elektrokarui model s, nesugebėjo net durų rankenų atlenkti, geriau dyzelis.

Zaika

Zaika portretas
Todel, kad tai Klaipeda, todel, kad siame mieste nerealiai daug zmoniu, kurie visada ir visur stengiasi padeti. Tai Klaipeda, antro tokio miesto su tokiais zmonemis nera, tai sakau kaip Kauno vaikas, astuonerius metus gyvenantis Klaipedoje. Kaune to nera ir nebus, nes kaunieciu mastymas kitoks, Pagarba tiems zmogeliukams, kurie padejo ta salta ryta. Aciu
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių