Quantcast

Festivalio „Lauksnos“ savanoriai taps uostamiesčio ambasadoriais

Birželio gale vyksiančio tarptautinio nematerialaus kultūros paveldo festivalio „Lauksnos“ rengėjai ieško savanorių. Reikalingi žmonės, gebėsiantys padėti priimti svečius bei talkinti koncertų metu. Patirtis rodo, kad tokių talkininkų visada randama, o pastaruoju metu susirenka dalis savanorių, jau dirbusių šį darbą.

„Mums labai sekasi, kad savanoriauti tarptautiniame festivalyje pasisiūlo etninę kultūrą mėgstantys žmonės. Pastebime tas pačias pavardes, šiuos žmones jau atpažįstame iš veido ir neabejojame, kad jiems šis darbas labai patinka. Artėjant šių metų „Lauksnoms“ jau žinome, į ką kreiptis. Kol kas nesame turėję talkininkų, kurie būtų „pavedę“ ir netinkamai dirbę“, – pasakojo Klaipėdos etnocentro edukacinės veiklos koordinatorė Vaida Vičinskienė.

Paprastai festivalio organizatoriai surenka iki 30 įvairaus amžiaus savanorių. Todėl kvietime savanoriauti nurodoma, kad šį darbą gali dirbti jaunuoliai nuo 18 metų.

Tačiau talkininkais tampa ir per 60-metį perkopę žmonės. Festivalio organizatoriai džiaugiasi ne kartą savanoriavusia moterimi, kuri yra kilusi iš Klaipėdos, bet pastaruoju metu gyvena Kupiškyje. Darbas festivalyje jai yra dviguba šventė.

Dalis savanorių lydi grupes, kiti padeda ruoštis festivaliui arba talkina renginių metu: dalija skrajutes, prižiūri koncertų metu naudojamą techniką, padeda atlikti nedidelius, bet labai svarbius organizatoriams darbus.

„Lauksnos“ – išskirtinis festivalis.

Su grupėmis dirbančių savanorių darbas – ne pats lengviausias. Jiems tenka nuolat lydėti svečius, padėti jiems susigaudyti mieste, suprasti, kur ir kada teks pasirodyti, kur nuvykti valgyti ir kaip rasti viešbutį, kuriame nakvos.

Todėl savanoriai turėtų ne tik mokėti bent jau anglų kalbą. Klaipėdoje randama žmonių, kurie su latviais geba bendrauti ir jų gimtąja kalba.

Neretai su svečiais dirbantys talkininkai turi gebėti papasakoti apie Lietuvą ir Klaipėdą, žinoti mūsų gyvenimo aktualijas, kad galėtų atsakyti į svečių klausimus.

„Labai svarbu, kad savanoriai patys suprastų, kokiame festivalyje dirba, nes „Lauksnos“ – išskirtinis festivalis. Savo pagalbininkams padovanojame festivalio atributiką, specialių dovanų, festivalio dienomis šie žmonės būna maitinami. Tikiu, kad jie renkasi talkinti ne dėl dovanų, jie yra tikrieji „Lauksnų“ aistruoliai“, – kalbėjo V. Vičinskienė.

Festivalis „Lauksnos“ vyks birželio 27–30 dienomis, tuo pačiu metu penktą kartą Klaipėdoje vyks ir tarptautinės burinių laivų lenktynės „The Tall Ships Races“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių