Quantcast

„Grigeo Klaipėda“ šiemet perdirbo 130 tūkst. tonų makulatūros

  • Teksto dydis:

Didžiausia Baltijos šalyse pakuotės žaliavos gamintoja „Grigeo Klaipėda“ skaičiuoja, kad šiemet uostamiestyje veikiančiame fabrike buvo perdirbta daugiau nei 80 proc. visos Lietuvoje ir daugiau 50 proc. visose Baltijos šalyse surinktos ir perdirbimui perduotos pakuotės. Iš viso – per 130 tūkst. tonų.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Tomo Eikino, aukšti pakuotės perdirbimo rodikliai Lietuvai leidžia lyderiauti Baltijos šalių regione.

„Kadangi esame vienintelė gamybos įmonė regione, kuri perdirba makulatūrą, Latvijai ir Estijai tai iš esmės sprendžia popieriaus atliekų problematiką – nėra alternatyvių tiekimo grandinių poreikio. Skaičiuojame, kad tokio pat kiekio makulatūros pristatymas į Lenkijoje ir Vokietijoje veikiančius fabrikus logistikos kaštus išaugintų bent keturis kartu. Taip pat nesukurtų pridėtinės vertės šalies bendrajam vidaus produktui“, – pranešime sakė T. Eikinas.

Paskutiniais „Eurostat“ duomenimis, Baltijos šalyse perdirbimui surenkamų popieriaus atliekų per trejus metus išaugo 10 proc., o metinis augimas siekia 5 proc.

Daugiausia gofrokartono makulatūros surenkama Lietuvoje – per 100 tūkst. tonų, Estijoje – apie 75 tūkst. tonų, Latvijoje – per 55 tūkst. tonų. Daugiau nei puse šio kiekio pristatoma perdirbimui į Klaipėdą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trumpai

trumpai portretas
kaip reikalai dėl skleidžiamos smarvės??

Dalia Ž.

Dalia Ž. portretas
Ir vėl Grigeo nutyli kas svarbu. Kiek tai milžiniškai savo gamybai panaudojote K.marių vandenų? Kiek milijonų kub.m? Įvardinkite. Ar tai DYKAI JUMS dovanojo K.marios, kiek, kuom už tai užmokėjote? O gal atsilyginote vėl įvairiausiais cheminiais ir pn, teršalais ir mirties zonų-eutrofikacijos jūroje dididinimu? Vėl reikia atnaujinti diskusiją- GrigeoKl. negali funkcionuoti, už tai kad 9 m. vykdė ekocidą...

.

. portretas
geriau papasakokite, kiek nevalytų srutų išleidote į marias.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių