Quantcast

Gyventojus išgąsdino sprogimų garsai: jie girdėjosi ne tik pietinėje Klaipėdoje

Penktadienio rytą klaipėdiečiai važiuodami į darbą net krūptelėjo nuo dviejų sprogimų. Garsas buvo toks stiprus, kad jį girdėjo pietinė Klaipėda, Rimkai net Dovilų apylinkės.

„Kas čia nutiko, buvome lauke, kai pasigirdo. Buvo du sprogimai. Vienas lyg tylesnis, o antrasis labai stiprus. Net sudrebėjo viskas“, – klausė rajono gyventojai, tuo metu buvę tarp Dovilų ir Kiškėnų.

Sprogimai nugriaudėjo apie aštuntą ryto.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budėtojai tokiu laiku jokių pranešimų nebuvo gavę.

Tačiau tikino, kad vienintelis tokiu laiku galėjęs būti sprogimas vyko Kairių poligone.

Tai patvirtino ir Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Karinių viešųjų ryšių skyriaus majoras Jurgis Norvaiša.

„Gali būti, kad tie sprogimai, kuriuos girdėjo gyventojai, yra susiję su kariuomenės veikla. Penktadienio rytą Kairių poligone buvo sunaikinta beveik 587 vienetai karinių sprogmenų. Sprogmenys buvo rasti vakar, Klaipėdos rajone“, – paaiškino J. Norvaiša.

Informaciją apie rastus sprogmenis kariškiai gavo ketvirtadienį. Sprogmenys buvo rasti Žiaukų kaime.

„Rasta didelis kiekis sovietinių laikų sprogmenų“, – teigė specialistas.

Kadangi penktadienio rytą Kairių poligone buvo sunaikinti šie sprogmenys, visiškai tikėtina, kad garsą galėjo girdėti ne tik klaipėdiečiai, bet ir dalis rajono gyventojų.

Kariškiai taip pat primena, kad iki lapkričio 19 dienos šalyje vyks bendros Lietuvos kariuomenės ir Vokietijos Bundeswehro pratybos, kurių metu skraidys sraigtasparniai.

Kariškiai buvo perspėję gyventojus, kad virš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestų vyks Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų sraigtasparnių treniruotė.

Skrydžiai vyks visoje Lietuvoje, tačiau dažniausiai skrendančius sraigtasparnius galės išvysti ir girdėti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestų gyventojai, skrydžiai bus atliekami žemame aukštyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raima

raima portretas
Gaila sprogmenų,gal reikejo pasilikti kokiam Nidos kelio ruožui uzminuot,bent kokiom 5 min.sulaikyt orkas iš Karaliaučiaus.Kai pamačiau kiek jie ten ginkluotės turi,be šansų atsilaikyti...

>Jo

>Jo portretas
Tai jie tikriausiai net nežinojo, kad kažkas sprogs.

>To

>To portretas
tau pačiam nejuokinga kai paskaitai ką komentare parašai? Koks tu galingas!:D) Koks didis malėjas, baisus, ryžtingas atsakytojas agresoriui! :D) O kai tas rusas tik pyrstels tai ar neišgirsim iš tavęs pirmo ,,slawa Putynū!"? Manau kad tikrai išgirsim. Dar ir lėksi su raštiškais skundais skubėdamas pranešt kaip kas konkrečiai blogai kalbėjo ant Rusijos..Kaip ,,gerais", senais sowietų laikais kuomet tokie kaip tu išverstaskūriai,komunistų liokajai nevienam tautiečiui gyvenimą sugadino
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių