Quantcast

Jūros pasiilgę žmonės planuoja atostogas: vieni drąsiai rezervuoja vietas, kitus kankina abejonės

  • Teksto dydis:

Poilsio su artimaisiais prie jūros išsiilgę gyventojai skuba užsisakyti apartamentus, kai kurie pajūrio viešbučiai vasarai jau apypilniai, informuoja LNK žinios. Tačiau kitus vis dar kankina abejonės, kaip vasaros norus gali pakoreguoti pandemija. Todėl planus kuria vos porai savaičių į priekį.

Kol kas dauguma atvykstančiųjų į kurortą yra tie, kurie čia turi savo būstus arba savaitgalio poilsiautojai.

„Savaitgaliais iki šiol pas mus kurorte buvo labai didelis užimtumas, tikrai labai šaunūs. Šiam savaitgaliui truputėlį stabtelėjo, turbūt dėl orų, bet tikrai neblogas užimtumas“, – teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė.

Kai kurie nuo karantino pavargę žmonės sako suskubę naudotis tuo, kad viešbučiai darbo dienomis taiko nemenkas nuolaidas. „Vienas dalykas – labai nebrangu. Ir tiesiog atsipalaiduoti nuo namų, nes jau du metus niekur dorai neišvažiavome“, – teigė poilsiautoja.

Dalis žmonių tikina vasarą irgi trauksiantys prie jūros. Kiti aiškina, kad per pandemiją planuoti atostogų neįmanoma. „Dar čia tokia miglota ateitis. Nes žinote, situacija tokia, kokia yra dabar, gali keistis kiekvieną dieną, taip kad turėsime prisitaikyti“, – mintimis dalijosi kurorte kalbintas vyras.

Daug laiko praleidžiame Palangoje. Gražu, smagu, lietuviška, tautiška.

„Labai džiaugiamės dabar būdami Palangoje vieną dieną, nes nėra žmonių. Labai gerai. O vasarą tikrai ne Palangą rinksimės“, – apie planus kalbėjo kita poilsiautoja.

„Lietuva yra šalta ir neaišku, kokia situacija bus – ar mes galėsime kažkur važiuoti, ar lauke kavą gerti“, – teigė kitas poilsiautojas.

„Daug laiko praleidžiame Palangoje. Gražu, smagu, lietuviška, tautiška“, – vardijo kitas vyras.

Viešbučių atstovai pastebi, kad daugumą žmonių dėl vasaros atostogų dar kankina abejonės. „Kaip čia bus, kokia bus pandeminė situacija, ar bus reikalingi Imuniteto pasai, saviizoliacijos. Iš tikrųjų dar yra klausimų, todėl žmonės neskuba. Dabar matome, kad dviejų savaičių bėgyje į priekį jie drąsiai planuoja, nors žino, kad anuliavimo sąlygos tikrai yra lanksčios“, – teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė I. Valaitienė.

Bet kai kurie privačių būstų nuomotojai ir Palangoje, ir Neringoje sako jau baigiantys dėlioti vasaros poilsio grafikus kurortininkams. Užsisakyti butus ir kambarius dalis žmonių puolė vos atšaukus karantiną.

Šventojoje netoli jūros įsikūręs aštuoniolikos kambarių viešbutis dar tvarkomas – jis duris atvers gegužės viduryje. Laisvų apartamentų beveik nelikę. „Birželis pildosi labai sparčiai. Vilniečiai, kauniečiai, kurie toliau nuo jūros, tai jie labai skuba. Jie nori labai greitai. Liepos mėnesį vietų beveik jau ir nebeturime. Rugpjūtį dar šiek tiek yra laisvų vietų“, – kalbėjo viešbučio savininkė Sandra Japšaitė.

Šeimyninis poilsis. Manau, kad visi išsiilgę vieni kitų.

Savaitės poilsis gegužę čia dviviečiame kambaryje kainuoja apie 200 eurų, o liepą teks mokėti apie 500 eurų. Viešbučio valdytoja spėja, kad populiarumą lemia tai, į ką prieš pandemiją žmonės dėmesio nekreipė – kad yra terasos, o į kiekvieną kambarį yra atskiras įėjimas. Ir beveik visi atvykti žadantys kurortininkai – šeimos. „Vaikai atsiveža tėvelius. Kiti prašo netgi padaryti kaip ir staigmeną – užsirezervuoja staliuką pas mus kavinėje, atsiveža juos lyg vakarienei, o paskui tokia kaip staigmena, kad jie pasilieka pas mus, pasivaikščioti prie jūros pora dieną. Bet pastebėjome, kad pagrindas yra savaitėmis. Šeimyninis poilsis. Manau, kad visi išsiilgę vieni kitų“, – teigė viešbučio savininkė.

Šiemet itin populiarūs ir poilsio nameliai prie jūros. Dalis jų – irgi užsakyti. Tik žmonės teiraujasi, ar pasikeitus karantino situacijai galės lengvai atšaukti rezervacijas? Žadama, kad kliūčių tam nebus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaziuokit, vaziuokit

vaziuokit, vaziuokit portretas
kaip pernai brukot uodegas palangon ,o rudeni 4000 kovid susirgimu sulaukem ir puses metu karantino,comone

Daktaras

Daktaras portretas
Nuo liepos 1 vėl bus įvesti griežti ribojimai tame tarpe ir judėjimo tarp savivaldybių tad gero poilsio Palangoje!!!!

Tai tik

Tai tik portretas
į Maljorką apsimoka?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių