Quantcast

Klaipėdiečiai piktinasi dėl parkavimo vietų stygiaus: palieka automobilius ir ant šaligatvių

Klaipėdiečiai vėl piktinasi dėl parkavimo vietų stygiaus, šį kartą Debreceno gatvės kvartale. Neturėdami kur pasistatyti automobilių, gyventojai juos stato ant pėstiesiems skirto tako, nepaisydami tai daryti draudžiančio ženklo. Iškyla ir dar viena problema – taku važinėjantys automobiliai gadina šaligatvių trinkeles.

Dviguba problema

Į Draugystės seniūnaitijos seniūnaitę Daivą Palubinskaitę jau kreipėsi ne vienas klaipėdietis, įvardijantis dvi minėtas problemas.

„Fiksuotos dešimtys tokių parkavimo ant šaligatvių atvejų. Gyventojams aktualiausias – vietų trūkumas. Dabar pateikiau pasiūlymų, kur būtų galima įrengti vadinamąsias greitąsias vietas. Gyventojams yra dviguba problema – parkavimo vietų trūkumas ir chuliganiškas važiavimas. Važiuoja šaligatviais ir stato automobilius. Faktas, neturėdami kur palikti mašinų, mes patys laužome savo turtą, o paskui skundžiamės, kad yra sugadinti šaligatviai“, – sakė D. Palubinskaitė.

Trūksta sąmoningumo

Gyventojai esą sakė, kad ir naujai įrengti šaligatviai išvažinėjami, jų trinkelės suskaldomos.

„Kreipiausi į savivaldybę. Tarnybos irgi važinėja, išlaužo ir taip palieka. Kaip ir nėra atsakingų po savęs“, – apie sugadintus šaligatvius pasakojo seniūnaitė.

Anot D. Palubinskaitės, Debreceno gatvės kvartale yra ne viena vieta, kurią tinkamai sutvarkius būtų galima įrengti papildomų zonų automobiliams.

„Aš radau vieną vietą, kur yra penkios vietos šiukšlių konteineriams, ten draudžiama mašinas statyti, nors žmonių lėšomis įrengtos trinkelės. Draudžiama statyti nuo 7 val. ryto iki darbo pabaigos. Tiek laiko tikrai nevežamos šiukšlės, o tiek vietų užimta. Arba vidury aikštelės yra elektros stulpas. Mes kiekvieną vietą turime taupyti ir galvoti apie tai. Turėtų vykti greičiau ir racionaliau laikinų parkavimo vietų įrengimas. Aišku, labai trūksta ir žmonių sąmoningumo“, – teigė Draugystės seniūnaitijos seniūnaitė.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Gavo apie 180 prašymų

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, parkavimo vietų trūkumas jaučiamas ne tik Debreceno gatvės mikrorajone, bet ir visoje pietinėje miesto dalyje.

Situacija daugelyje kiemų yra panaši.

„Situacija daugelyje kiemų yra panaši – automobiliai statomi vejose, sporto aikštelėse ir kitose viešose vietose. Šiuo metu pagal gautus gyventojų prašymus rengiame supaprastintus parkavimo vietų projektus, pagal kuriuos vietos bus įrengiamos naudojant ekogaminius. Tokių prašymų gauta apie 180. Ekogaminiais parkavimo vietas galima įrengti ten, kur leidžia planavimo dokumentai, nėra saugotinų želdinių, komunikacijų. Šiuo metu toks projektas įgyvendinamas Debreceno 58–62 namams, čia papildomai atsiras apie 25 parkavimo vietos, dar šiais metais savivaldybė planuoja įrengti aikštelę Debreceno 14–20 namams. Paraiškų skaičius itin didelis, per šiuos metus numatoma parengti ir įgyvendinti iki 25 projektų pagal prašymus, kurie buvo pateikti anksčiausiai ir atitinka minėtas sąlygas“, – teigė I. Kubilienė.

Anot jos, taip pat yra parengti parkavimo plėtros projektai Debreceno g. 35–39 namams (103 vietos) ir Debreceno g. 70, 72, 74, 76, 78 (66 vietos).

„Tai didesnės apimties projektai, kurių metu rekonstruojami kiemai ir sutvarkoma infrastruktūra. Preliminariai planuojama, jog šių projektų įgyvendinimas gali startuoti po dvejų ar trejų metų“, – paaiškino I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmai

Zigmai portretas
šaligatviai reikalingi, niekas dėl to nedaro problemos, bet kai kur jie per platūs, kitur kažkokie piktžolėm apaugę plotai riogso. Va, jų vietoje ir reikėtų įrengti vietas, kur palikti mašinas per naktį nemokamai. Vieną nakti specialiai nuėjau pažiūrėti, ogi didžiulė aikštelė prie Vingio 31 PC beveik tuščia, stovi gal 3 darbuotojų automobiliai. Bet valanda ar ne 2 €, tai kas tau ten parkuosis. Tenka grūstis prie namų.

Zigmas

Zigmas portretas
Bronislavas teisus, turėtų apskritai naikint tuos šaligatvius prie daugiabučių niekam nereikalingus ir plėsti parkingus, dabar vairuotojams nesudaromos normalios sąlygos

Bronislovas.

Bronislovas. portretas
tuo saligtviu jau ą0metu niekas nevaiksto,ten zmoniu nerasta o vietos masinai pastatyti daug.man tai idomu praeiti tarp masinu ir ziureti kokios markes.man kieme po langais masinos keiciasi daznai tai man idomu.cia kazkokiom beretems netinka kad nenaudojama saligatvi paverte masinu stovejimo aikstele o ir namai nuo tos masinos uz kilometro,bet ne senbezdom beretem tai maiso.skundiku tauta kad tik iskusti kaimyna....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių