Quantcast

Klaipėdoje kruizinių laivų bus daugiau

Dar nepasibaigus šių metų kruiziniam sezonui, jau suformuotas 2024-ųjų į Klaipėdą planuojančių atvykti keleivinių laivų sąrašas. Lainerių turėtų būti daugiau nei šiemet. Penki laivai pas mus turėtų apsilankyti pirmąkart.

2024-ųjų kruizinių laivų sezonas Klaipėdoje turėtų prasidėti balandžio 23 dieną (šiemet prasidėjo balandžio 21 d.).

Sezonass startuos, atvykus 131 metro ilgio keleiviniam laineriui „Le Bellot“, šis laivas pas mus lankysis pirmąkart.

Kitų metų kruizinis sezonas turėtų būti ilgesnis nei šiųmetis, šiais metais paskutinis keleivinis laivas į Klaipėdą turėtų atplaukti rugsėjo 17 d., o kitais metais – spalio 1-ąją.

Be to, kitų metų į mūsų uostamiestį planuojančių atvykti laivų sąraše 51 laineris, tai yra 10-čia laivų daugiau nei šiais metais.

Tiesa, trys atvykimai dar tikslinami, kol kas neaišku, ar atvyks vokiečių laivas „Deutschland“, kuris Klaipėdoje jau viešėjo 2014 m., ir nežinoma, ar iš tiesų apsilankys 300 m ilgio „Mein Schiff 7“, yra suplanuoti du šio lainerio vizitai.

Vokiečių kruizinės laivybos kompanijos nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, 2022 m. vasarį, laikosi nuostatos, kad rytinės Baltijos uostai (Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Lenkijos) yra nesaugūs ir atsisako į juos užsukti iki šiol.

Ar jų pozicija pasikeis kitais metais, neaišku. Tačiau patys Vokietijos piliečiai, regis, baimių dėl karo neturi, nes tarp į Klaipėdą atplaukiančių turistų kitų šalių kompanijų kruiziniais laivais, daugiausiai yra būtent vokiečių.

2024 m. keturis kartus planuoja atplaukti vienas didžiausių (316 m ilgio) į mūsų uostamiestį užsukančių laivų „Mein Schiff 1“.

Net 10 kartų Klaipėdoje ketina apsilankyti „Norwegian Dawn“.

Tikimasi sulaukti ir su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiojančio lainerio „Spirit of Adventure“, jis pas mus turėjo užsukti 2021-ųjų vasarą, bet vizitas atšauktas dėl pandemijos.

Be kruizinių laivų „Le Bellot“, "Mein Schiff 7" ir „Spirit of Adventure“ į Klaipėdą kitais metais pirmąkart turėtų atplaukti laineriai „Le Dumont D’Urville“ ir „Azamara Ondward“.

Dėliojamas ir 2025 m. į Klaipėdą ketinančių atvykti kruizinių laivų sąrašas. Jau užregistruoti 8 laivai – 6 kartus pakaitomis turėtų atplaukti laineriai su Norvegijos vėliavomis („Viking Jupiter“ ir „Viking Saturn“) bei du laivai su Maltos vėliavomis („Europa“ ir „Europa 2“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Džiaugtis nėra ko , kiek katų padidės lainerių , TIEK KARTŲ PADIDĖS IR TARŠA KLAIPĖDOJE , tai labiausiai tešianti gamtą priemonė , vienas super laineris užteršia gamtą tiek , kiek visi pasaulio automobiliai , nes jie naudoja MAZUTĄ apskritas paras , kad aprūpintų normalų funkcionavimą laivo gyventojams .

Ką tu jukšiau varinėji,

Ką tu jukšiau varinėji, portretas
kokie kaimai.Čia gi susmirdę ruskiai daugiausia komentuoja.

varo viens anonistas

varo viens anonistas portretas
daugumą vaizduoja..:D)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių