Quantcast

Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, importuodami automobilius iš Amerikos, ir bus garantuoti savo investuotų lėšų saugumu.

Vieningas rinkos aljansas

Atidarymo metu simbolinę juostelę perkirpo ir bendradarbiavimo dokumentus pasirašė, „IAA Market Alliance“ atstovas Trent Haines, atsakingas už tarptautinę plėtrą, bendrovės „Baltic Auto Shipping USA“ prezidentas Andrejus Presniakovas ir bendrovės „Baltic Auto Shipping“ direktorius Mindaugas Ramanauskas.

Minėtos kompanijos sudaro vieningą rinkos aljansą.

Visos sutarties šalys įsitikinusios, kad automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai gaus užtikrintą paslaugą, importuodami automobilius iš JAV.

Įmonės nuotr.

Klientams bus suteiktos išskirtinės automobilių, laivų, motociklų ir kitos technikos pirkimo sąlygos iš IAA aukcionų.

Pirkėjams bus suteikti pailginti apmokėjimo ir paėmimo iš aukcionų terminai bei pigesni pirkimo mokesčiai.

O svarbiausia – Lietuvos automobilių verslo atstovai bus garantuoti savo investuotų lėšų saugumu.

Tikimasi, kad Lietuvoje įkurti „IAA Market Alliance“ aukcionų centrai ir šis bendradarbiavimas pagyvins Klaipėdos uosto krovos apimtis, palengvins muitinės darbuotojų ir tarpininkų darbą, padidins automobilių eksportą, suteiks daugiau galimybių vystyti automobilių verslą Lietuvoje.

Klaipėdoje mato perspektyvą

Naujojo centro Klaipėdoje atidarymo metu „Baltic Auto Shipping USA“ prezidentas A. Presniakovas pabrėžė, kad Klaipėda, kaip uostamiestis, yra vienas didžiausių automobilių priėmimo punktų Lietuvoje.

„Visi konteineriai iš JAV, iš kitų šalių suplaukia į Klaipėdos uostą, čia jie yra iškraunami, jei automobiliai yra tranzitiniai, jie yra pastatomi į laikinus muitinės sandėlius. Jei jie nupirkti vietos klientų, atliekamos muitinės procedūros ir atiduodami savininkams. Klaipėdoje yra pagrindinė tokių automobilių aikštelė Lietuvoje“, – teigė A. Presniakovas.

Įmonės, kurios paprastai automobilius iš JAV pirkdavo per trečiuosius asmenis, iš Amerikos įmonių, kurios nežinomos ar ką tik įsikūrusios, pervežimo kainos neretai būdavo gerokai sumažintos, siekiant pritraukti klientus, ir pasitaikydavo ne vienas atvejis, kai pirkėjai nukentėdavo.

„Remdamasis savo patirtimi, žinau, kad žmonės pervesdavo pinigus už automobilius ir negaudavo mašinų, be to, neatgaudavo ir sumokėtų pinigų. Mūsų bendrovė garantuotų saugų sandorį. Mūsų biurai, kurie atidaryti Klaipėdoje, Vilniuje, Šiauliuose, Kaune, laukia visų norinčiųjų pirkti automobilius JAV. Su jais bus pasirašytos sutartys, klientai gaus mūsų įsipareigojimus pargabenti norimą automobilį. Tai yra saugumo garantija, kad jų lėšos niekur nedings“, – kalbėjo A. Presniakovas.

Klientai, norintys asmeniškai sau įsigyti automobilį, gaus vertingų patarimų. Būna atvejų, kai vienos ar kitos mašinos dokumentai netvarkingi ir Lietuvoje jos bus neįmanoma priregistruoti, galbūt automobilis apgadintas ir detalės bus pernelyg brangios.

„Pavyzdžiui, norimas automobilis yra Amerikos aukcione Sietle, kuris yra gana toli šiaurėje, tad tos mašinos pargabenimas į Lietuvą pabrangs bent trimis tūkstančiais dolerių. Tokį patį automobilį galima nusipirkti Niujorko ar Čikagos apylinkėse, iš kur pargabenimas į čia bus gerokai pigesnis. Kitaip tariant, mes klientams – tiek privatiems, tiek ir įmonėms – šiuo atveju padėtume išspręsti daug problemų. Dalis klientų jau dabar naudojasi mūsų paslaugomis“, – tvirtino A. Presniakovas.

Ateityje numatyta plėtra

„Baltic Auto Shipping USA“ prezidentas teigė, kad jų kompanija garantuoja, jog nebus jokių vėluojančių apmokėjimų, nes už aukcione įsigytą automobilį pavedimą reikia atlikti per 2–3 dienas, kas iš Lietuvos sunkiai įmanoma.

Be to, kai automobilis nuperkamas, jį reikia paimti iš aukciono. Tam duotas trijų dienų laikotarpis. Po to už kiekvieną dieną skaičiuojamas po 20 dolerių prastovos mokestis.

Įmonės nuotr.

„Jei žmogus panoro įsigyti amerikietišką automobilį, turėtų kreiptis į mūsų kompaniją, taip bus tiesiog paprasčiau. Reikia kreiptis į „Baltic Auto Shipping“ filialą Klaipėdoje, Baltijos pr. 12A, kur jis gaus daugybę patarimų. Jei žmogus mašiną norės pirkti pats, mes jį užregistruosime aukcione, atidarysime atskirą jo paskyrą, kuria jis galės naudotis metus. Iki balandžio 15 d. naujos paskyros yra atidaromos be mokesčio. Su jomis klientai turės savo asmeninį priėjimą prie automobilių aukciono JAV ir jau jų reikalas, pirks ar nepirks jie tuos automobilius“, – kalbėjo A. Presniakovas.

Yra atidaryti jau keturi IAA aukcionų centrai Lietuvoje, naujausias – Klaipėdoje, tačiau neatmetama, kad ateityje būtent uostamiestyje tokių centrų bus atidaryta ir daugiau.

„Klaipėdoje yra daug įmonių, gal teks atidaryti dar kelis mūsų kompanijos centrus, kad klientams būtų patogiau. Svarstome tokius centrus atidaryti Panevėžyje, Marijampolėje, Telšių apskrityje, kur irgi yra labai daug automobilininkų“, – teigė A. Presniakovas.

Pirmaujanti prekybos platforma

IAA – „Insurance Auto Auctions“ yra pirmaujanti pasaulinė internetinės automobilių prekybos platforma, jungianti transporto priemonių pirkėjus ir pardavėjus.

Ši platforma naudoja pažangiausias technologijas ir sutelkia dėmesį į naujoves. Unikali IAA sistema suteikia galimybę įsigyti įvairias transporto priemones, kurias aukcionams pristato stambiausios JAV automobilių draudimo kompanijos.

IAA būstinė yra netoli Čikagos, Vestčesteryje, Ilinojaus valstijoje. Bendrovėje dirba beveik 4 tūkst. darbuotojų, veikia per 200 padalinių visoje JAV, Kanadoje ir Jungtinėje Karalystėje.

IAA sėkmingai veikia 25-iose pasaulio valstybėse ir aptarnauja pirkėjus daugiau nei 170 šalių.

Per metus IAA kanalais apdorojama daugiau kaip 2,5 mln. vienetų transporto priemonių.

JAV Čikagos mieste įsikūrusi tarptautinių krovinių gabenimo kompanija „Baltic Auto Shipping“ veikia jau 20 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visokie

Visokie portretas
durniiai iki šiol peza apie spekuliantus, jiems vis dar sovietmetis su briežnevu tebesivaidena vatnikų natūrą tik vodlkos bonkė ištaisys, kitokių priemonių jie nesupranta

Ne lyberalas

Ne lyberalas portretas
O galejo surinkineti kokius auto LT, kazka gaminti, o cia perekupai...

.

. portretas
na, dabar internetu gali rengti aukciona is bet kur Zemeje. o mokesciai, kad ir nedideli, vistiek Lietuvos izdan.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių