Quantcast

Klaipėdos dviratininkai nori išsaugoti treką: jis taptų miesto traukos centru?

Siūlymai miestui parduoti Dviračių treką išjudino dviračių sporto bendruomenę. Išsaugoti šį objektą miesto valdžią ragina Lietuvos dviračių sporto federacija, šio sporto profesionalai. Tvirtinama, kad trekas galėtų tapti sportininkų traukos tašku.

Siūlo nepaisyti rekomendacijos

Šiomis dienomis uostamiesčio valdžios atstovai dėl Dviračių treko susitiko su Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentu Dariumi Levickiu ir keliais garsiais šalies dviratininkais.

Dviračių sporto bendruomenę išjudino prieš kurį laiką pristatyta galimybių studija, skirta sporto infrastruktūros vystymui ir plėtojimui artimiausioje ateityje.

Ši studija siūlė miestui parduoti jau gerokai senstelėjusį Dviračių treką, o gautus pinigus investuoti į naujos salės statybą.

"Dviratininkai tai girdėjo ir kategoriškai nesutinka. Jie kalbėjo apie tai, kad reikia, jog trekas liktų miesto poreikiams tenkinti ir neturėtų būti parduodamas", – susitikimo tikslą apibendrino Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Taptų traukos centru

Šio sporto atstovai pasiūlė įvairių komplekso įveiklinimo idėjų. Tiesa, pastebima, kad joms įgyvendinti prireiktų Dviračių treką pertvarkyti, mat kompleksas yra pasenęs, pats trekas neatitinka olimpinių reikalavimų – yra per didelis.

"Atnaujinus treką šalia atsirastų vietos BMX dviračių trasai, kur galėtų sportuoti vaikai. Perstačius ar iš naujo pastačius gyvenamuosius kompleksus ar pastatus, būtų galima atidaryti viešbutį sportininkams. Ir tai būtų labai patrauklus objektas ne tik Lietuvos, bet ir aplinkinių šalių sportininkams", – kalbėjo vicemeras.

Tikėtina, kad toks objektas turėtų būti naudingas ir finansiškai.

Veiksmų kol kas nesiims

Vis dėlto neslepiama, kad miestas Dviračių treko gaivinimo artimiausiu metu imtis neketina. A.Cesiulis aiškino, kad yra suplanuota kitų prioritetinių projektų. Be to, treko rekonstrukcijai nėra ir finansinių išteklių.

"Mūsų pirmasis prioritetas – multifunkcinio sporto komplekso statyba Šviesos gatvėje, eilėje laukia kitas ambicingas projektas – multifunkcinis kompleksas su ledo ir kitomis aikštelėmis Paryžiaus Komunos gatvėje, šalia Futbolo mokyklos", – vardijo vicemeras.

Taigi šiuo klausimu imtis iniciatyvos paraginti patys sportininkai – ieškoti galimybių tartis su Vyriausybe, dairytis verslo paramos, rasti būdų tokiam projektui siekti ES lėšų.

"Įgyvendinus projektą, tai būtų ne tik Klaipėdos, bet ir viso regiono traukos objektas. Galbūt visos regiono savivaldybės turėtų geriau koordinuoti savo veiksmus", – pastebėjo A.Cesiulis.

Parduoti neplanuoja

Sportininkams, norintiems išsaugoti neprivatizuotą Dviračių treką, pasiūlyta parengti studiją, vizualizaciją. Visa tai pristatyti savivaldybės, regiono atstovams ir tokiu būdu žengti pirmuosius žingsnius tikslo link.

Nors, kaip minėta, miestas artimiausiu metu imtis treko gaivinimo ir neketina, tvirtinama, kad paaiškėjus, jog šis klausimas yra perspektyvus, objekto parduoti neskubės. Į savivaldybės planus veikiausiai būtų įtraukta Dviračių treko rekonstrukcija.

Kol kas, anot vicemero, šio objekto pardavimo procesai nėra planuojami, tačiau trekas nestokoja dėmesio.

"Vieta – unikali, puiki ir traukos centras daug kam. Ir verslas labai nori šį dalyką įsigyti, pastatyti daugiabučių, daugiaaukščių arba kotedžų. Aš nesu to šalininkas", – sakė A.Cesiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikriausias Klaipedietis

tikriausias Klaipedietis  portretas
siek tiek istorijos ,...trekas senai butu buves pastatytas ,...naujas uzdaras naujausiom technologijom ir su visais gydytoju priieziuros kabinetais ir sporto viesbuciu ,...buvo net rankom susikibe ir palaimine sita projekta ,...kuriam is miesto neprase nei cento nei lito ,tie zmones kurie viska suzlugde tai yra ir dabar sedintis miesto tarybos narys Taraskevicius ,...kuriems nereikia tokiu objektu ,jiems reikia teniso ,savo pilvus parodyt ,ir kokie jie sportinoinkai ,...slykstu i juos ziuret Klaipedos miesto zlugdytojus ,....tai rasau labai atsakingai ,...finansavimas buvo jau paskirtas is tarptautinio olimpinio komiteto ir tarptautines dviraciu federacijos ,....

kl

kl portretas
KO čia purkštaujam.Laukinis kapitalizmas.Vaikai,sportininkai-tai vien išlaidos,o kapitalistui reikia "babkių"čia ir dabar.Tiek trekas,tiek sporto aikštynai viskas iš sąjungos laikų,todėl nereikia stebėtis,kad baigia sugriūti.Ai,tiesa,šiaip taip pastatė plaukimo baseiną,bet ir tą valdo 'konsesininkas" ir pelną taip pat gauna jis.Ir taip ilgai išsilaikė dviračių trekas,juk žemė ten -"auksinė".Miško kvartalas,taip kad pasivažinėjot,kol "verslinykai" apsižiūrėjo,ir užteks.Laikas paleist ant "babkių".

Sigitas

Sigitas portretas
Sveikintina žinia t.y. kad dėl Dviračių treko likimo išjudino dviračių sporto bendruomenę ir primygtinai ragina išsaugoti šį objektą pačią miesto valdžią ragina Lietuvos dviračių sporto federacija, šio sporto profesionalai. Kas svarbiausia šitame dviračių treke, nuo pastatymo laikų, vykdavo įvairaus lygiovaržybos ir gyventojų, svečių buvo lankytinas. Todėl nemanau kad dviračio treko atgyvinimo klausimą reikėtu vilkinti. Tai aktualu netik sportininkams, bet ir Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių