Quantcast

Klaipėdos licėjaus mokytojų ir mokinių pagerbimo ceremonijoje – 1 000 dalyvių ir 251 padėka

  • Teksto dydis:

Birželio pirmosiomis dienomis vyko tradicinė Klaipėdos licėjaus rengiama „Mėlynojo kilimo“ ceremonija, kurios metu buvo pagerbti įvairių mokslo olimpiadų prizininkai ir laureatai bei mokyklos bendruomenei labiausiai šiais mokslo metais nusipelnę asmenys. Iškilminga ceremonija šiemet išsiskyrė ne tik dalyvių gausa, garbingais svečiais, bet ir išskirtinio grožio meniniais sprendimais.

Dviejų dienų ceremonijoje – dalyvių gausa

Pastaruosius dvejus metus po atviru dangumi rengta „Mėlynojo kilimo“ šventė šiemet vyko LCC tarptautinio universiteto „Michealsen“ centre.

Tradiciškai renginys vyko dvi dienas. Pirmąją dieną buvo pagerbti priešmokyklinio ugdymo ir pradinių klasių mokiniai bei jų mokytojai, o antrąją dieną „Michealsen“ centre rinkosi 5–12 klasių mokiniai, jų šeimų nariai ir pedagogai. Šios ceremonijos metu buvo pagerbti ne tik įvairių tarptautinių, nacionalinių ar miesto mokslo olimpiadų laureatai, bet ir aktyviai šiemet visuomeninę veiklą vykdę licėjaus bendruomenės nariai.

Per dvi renginio dienas ceremonijoje šiemet dalyvavo daugiau nei 1 000 dalyvių ir žiūrovų. Kaip teigia renginio režisierius Tomas Jašinskas, šiemetinė ceremonija išsiskyrė savo įvairiapusiškumu ir meniniu išpildymu.

„Labai džiaugiuosi, kad šiemet renginyje netrūko ne tik daug garbių svečių, bet ir įvairių meninių pasirodymų, kuriuose sėkmingai susijungė ne tik įvairūs šokio ar muzikos stiliai, bet ir gimnastikos, kovos menų ir kiti elementai. Tai šventei suteikė dar daugiau unikalumo“, – teigia renginio režisierius.

Klaipėdos licėjaus direktorė dr. Regina Kontautienė ir Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus. Klaipėdos licėjaus nuotr.

Nusipelniusius apdovanojo garbūs svečiai

Šiemet „Mėlynojo kilimo“ ceremonijos metu iš viso buvo pagerbta daugiau nei 250 įvairių mokslo konkursų ir olimpiadų prizininkų. Taip pat Švietimo, mokslo ir sporto ministro bei Seimo padėkos raštais buvo apdovanoti ir olimpiadininkus rengę pedagogai. Kaip teigia Klaipėdos licėjaus direktorė dr. Regina Kontautienė, džiugu, kad kasmet apdovanotų asmenų skaičius vis labiau auga.

„Džiaugiamės, kad kasmet ceremonijos metu galime apdovanoti vis daugiau licėjaus bendruomenės narių, kurie sėkmingai pasirodo net tik įvairiose olimpiadose, bet ir svariai prisideda prie svarbių socialinių projektų. Tai parodo, kad licėjus juda teisinga linkme ir šis renginys kasmet tampa vis svarbesnis“, – teigia mokyklos vadovė.

Nominacijas už įvairius pasiekimus olimpiadose šiemet licėjaus mokiniams ir mokytojams teikė garbūs svečiai: Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus, garsi šiuolaikinio šokio choreografė ir teatro vadovė Agnija Šeiko, Klaipėdos garbės pilietis, kunigas pranciškonas Sigitas Benediktas Jurčys, Klaipėdos lėlių teatro vadovė Aušra Juknevičienė.

Taip pat susirinkusius sveikino ir nominacijas teikė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Simona Šliogerienė, Klaipėdos universiteto Infrastruktūros ir plėtros prorektorius Benediktas Petrauskas, Klaipėdos dekanato dekanas, Šv. Kazimiero parapijos klebonas – kunigas Rolandas Karpavičius, Klaipėdos Rotary klubo „Aditė“ narė Irena Greičiūnienė bei Lietuvos nusipelnęs buriuotojas, Klaipėdos Rotary klubo „Concordia 1826“ įkūrėjas, Lietuvos Rotary apygardos valdybos direktorius, Neringos savivaldybės tarybos narys Arūnas Burkšas.

„Mėlynojo kilimo“ ceremonijos metu kasmet pagerbiami Klaipėdos licėjaus mokiniai, kurie yra įvairių olimpiadų prizininkai ir laureatai, taip pat pagerbiami mokytojai. Klaipėdos licėjaus nuotr.

Padėkos licėjaus bendruomenei

Renginio metu buvo paskelbti ir apdovanoti specialių Metų mokslo, Metų lyderių, Metų savanorio, Metų mokytojo bei kitų, jau tradicinėmis tapusių, nominacijų laureatai.

Šiemet metų mokytoja buvo paskelbta licėjaus matematikos mokytoja Indrė Čypė, už kurią daugiausiai balsų atidavė ne tik licėjaus mokiniai, bet ir kolegos.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus tardamas sveikinimo žodį teigė, kad didžiuojasi, kad Klaipėdoje veikia viena geriausių ugdymo įstaigų visoje Lietuvoje.

Pranciškonas Brolis Benediktas Jurčys dėkojo už didžiulį licėjaus bendruomenės indėlį auginant dvasingą, besiaukojantį savanorystei jaunąjį licėjietį, taip suteikiant sergantiems ir neįgaliesiems vaikams, seneliams pagalbą, paramą ir viltingą požiūrį į didžiąją dovaną – Gyvenimą.

Išskirtiniai meniniai pasirodymai

„Mėlynojo kilimo“ ceremonijoje šiemet netrūko ir išskirtinių meninių pasirodymų. Mažiausius renginio svečius šiemet ceremonijos metu sveikino Klaipėdos lėlių teatro aktoriai, kurie atliko įspūdingomis dekoracijomis žavintį performansą „Apie žuvis ir žmones“.

Renginį vedė choreografas, režisierius ir Klaipėdos licėjaus pedagogas Taurūnas Baužas ir licėjaus mokytoja bei renginių organizatorė Šarūnė Kazlauskė. Renginio metu dalyviams taip pat buvo suteikta unikali proga vieniems pirmųjų išvysti choreografo Taurūno Baužo šiuo metu statomo spektaklio „Mergaitė su degtukais“ fragmentus.

Tradicinių „Mėlynojo kilimo“ ceremonijos nominacijų laureatai buvo apdovanoti ir dailininko Juozo Vosyliaus tapybos darbais.

Šiais mokslo metais licėjaus mokiniai tarptautiniuose konkursuose iškovojo 9 prizines vietas, respublikiniuose – 57, regiono, apskrities – 19, miesto olimpiadose ir konkursuose 130, o įvairiuose kituose konkursuose 58 prizines vietas. Iš viso ceremonijos metu buvo apdovanotas net 251 moksleivis ir komandos. Taip pat buvo pagerbti puikiai ir labai gerai pagrindinio ir vidurinio ugdymo pakopoje besimokantys 153 mokiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių