Quantcast

Lojantys šunys nervina klaipėdiečius: nebeįmanoma

Klaipėdiečiai skundžiasi kaimynų augintinių keliamu triukšmu. Esą šunų kaukimas girdimas visą dieną, ramybės nebėra ir vakarais. Žmonės klausia, ką daryti, kad kaukimas pasibaigtų, jei su šeimininkais kompromiso rasti nepavyksta.

Loja paliktas balkone

„Facebook“ paskyrose „Rumpiškės kvartalas“ ir „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ atsirado keli įrašai apie ramybės neduodančius šunis.

„Kieno šuo kaukia ištisai paliktas balkone Kalnupės g. 21 name? Nebeįmanoma. Ir šiuo metu loja, kaukia ant viso namo. Jeigu šeimininkai nereaguos, kur būtų galima kreiptis, kad tai pasibaigtų?“ – klausė gyventojas.

„Kieno šuo loja visą dieną, net ir dabar, Rumpiškės g. 26A name?“ – kitoje „Facebook“ grupėje klausė vyriškis.

Nėra žinoma, ar viešoje erdvėje pasiskundę gyventojai jau kalbėjosi su šeimininkais. Tačiau specialistai ragina bandyti ieškoti kompromiso.

„Visų pirma, siūlyčiau pasikalbėti su kaimynais. Visai galimas variantas, jog šie net nenutuokia, kad jų šuo, paliktas namie vienas, kelia triukšmą. Jei tai nepadėtų, reikėtų kreiptis į savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių. O prieš tai fiksuoti šuns kaukimą, darant vaizdo įrašą, kad girdisi staugimas“, – patarė viešosios įstaigos „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ koordinatorė Lina Vaitekūnaitė.

Visų pirma, siūlyčiau pasikalbėti su kaimynais.

Traktuoja kaip smurtą?

Anot koordinatorės, priežastys, kodėl šuo loja, gali būti pačios įvairiausios.

„Pradedant tuo, jog jaučia išsiskyrimo nerimą, ir baigiant tuo, kad gyvūnui ką nors skauda. Jei toks gyvūno elgesys – ne dėl medicininių priežasčių, šeimininkams reikėtų kreiptis į gyvūnų elgesio specialistus“, – pažymėjo pašnekovė.

Be to, šuns uždarymas balkone gali būti traktuojamas ir kaip žiaurus elgesys su gyvūnu, jei keturkojis paliekamas visą dieną jame uždarytas, kaitinant saulei arba lyjant.

„Reikėtų žinoti visas aplinkybes: kaip ilgai laiko šunį balkone, kokios tuo metu oro sąlygos. Ar turima omenyje, kad ryte uždaro, o vakare išleidžia, ar gyvūnas yra laikomas ten ilgą laiką, be vandens, be galimybės pasislėpti nuo saulės, lietaus, tuštinasi balkone?“ – klausė L. Vaitekūnaitė.

Gali taikyti sankcijas

Jei toks triukšmas sklinda vakaro ir nakties metu bei trikdo asmenų ramybę, poilsį, apie pažeidimą galima pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

„Gyvūnų laikymo Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje tvarkos aprašas numato, kad gyvūnų laikytojai turi nelaikyti ir nepalikti be priežiūros gyvūnų daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpose, pavyzdžiui, balkonuose, rūsiuose, koridoriuose, laiptinėse ir kt. Užfiksavus atvejį, kai gyvūnas laikomas paliktas be priežiūros bendrojo naudojimo patalpose, gyvūno laikytojui būtų taikomos Administracinių nusižengimų kodekso 346 str. numatytos sankcijos“, – pranešė Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sutelk Demesi

Sutelk Demesi portretas
Eini į darba, palieki muzika ant laikmačio, bet muzika turi būti greita, tranki, ta kur narkomanai mėgsta klausyt. Padedi kolonėles prie radiatoriaus ir davai, išsijungia įstatymo numatytu laiku ir uostykit šuns kaka...

KS

KS portretas
Kokie visi pykti ir nepatenkinti... Suprantoma. Ekonominė situaciaj ne kokia, tai daug kam stresas, depresija. Aš tikrai suprantu kaimynus. Šunį dresavome, kakučius renku. Stengiuosi šunį drausminti> Bet viršuje kaimynai miegsta naktį triukšmauti. Turi naktinį darbą, grįžta poryčiais. Ir būna mano šuo naktį dėl jų triukšmo suloja....Pabundu ir aš ir veikiausiai kaimynai iš apačios. Ir ką aš turiu tokiu atvejų daryti? Tikrai nenoriu sukelti kietiems nepatogumų. Bet daugiabutis yra daugiabutis. Turime tai suprasti ir būti geranoėiški ir atjautus kitiems. Ir tikrai svarbu šnekštis su žmonėmis, o ne pykti ir bambėti...ar dar geriau policiją kviestis iš karto.

Anonimas

Anonimas portretas
Pasmus žmonės labai pikti o daugeuse tai senyvo amžius kai patiems susavim buna negerai taip givunas turi buti prižiūrimas kat neterštu,reikia gerbti kitus bet tai kaltas šeinikas,jei šuo lošia tai ja m auklės nepasamdysi
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių