Quantcast

Lūžtančios šakos klaipėdiečiams pridaro nuostolių

Dėl smarkaus vėjo lūžtantys medžiai ar jų šakos klaipėdiečiams pridaro nuostolių. Vakar Debreceno gatvėje daugiabučių namų kieme ant mikroautobuso užkrito vėjo nulaužta medžio šaka. Savininkas teigė, kad automobilis nebuvo smarkiai apgadintas, bet esą šaka galėjo užkristi ir ant žmogaus.

Debreceno gatvės daugiabučių kieme ant automobilio nukrito medžio šaka, kuri nulūžo dėl smarkaus vėjo.

„Laimei, užkrito ant automobilio stogo, bet ant jo pritvirtinti specialūs laikikliai, kurie apsaugojo nuo didesnių nuostolių, dabar liko keli įbrėžimai“, – pasakojo klaipėdietis.

Vyras pastebėjo, kad tai ne vienintelis medis, kurio šakos galėjo nulūžti, kieme tokių yra ir daugiau.

Be to, lūžtančios didelės medžių šakos, krintančios iš didelio aukščio, gali sužaloti ir žmones.

„Kai kurios kitų medžių šakos kelia grėsmę, jeigu nukristų ant žmogaus, gali nutikti didelė nelaimė“, – dėstė gyventojas.

Klaipėdietis teigė, kad esą prieš mėnesį matė, kaip buvo genimi medžiai.

„Kai kuriuos nugenėjo, bet matome rezultatą, kad viskas tikrai nebuvo sutvarkyta“, – pastebėjo Debreceno gatvės gyventojas.

Kaskart, kai lūžtantys medžiai apgadina gyventojų turtą, ieškoma, kas yra kaltas.

Esą savivaldybė rūpinasi medžių genėjimu, tačiau už kiekvieną medį mieste ji atsakyti negali, o už apgadintą turtą, jei gyventojas yra jį apdraudęs, sumokamas draudimas.

Dažniausiai žmonėms patariama po dideliais medžiais savo automobilių nepalikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Dabar palyginkim, kas kelia didesnį pavojų žmonėms - medžiai ar automobiliai? Kiek nelaimingų atsitikimų nutinka dėl krintančių šakų ar medžių ir kiek dėl lakstančių automobilių? Klausimas, į kurį atsakymas žinomas visiems. O kokia reakcija? Nukrito šaka ant automobilio - tuoj pat pasipiktinimo žinutė laikraštyje su potekste naikinti medžius! Nudaužė automobilis perėjoje vaiką - baisu, bet ką padarysi, toks gyvenimas, patogumų.neuždrausi... Gerai sakė vienas mąstytojas: "Mane stebina tiktai du dalykai - visatos begalybė ir žmonių kvailumas. Nors dėl visatos begalybės aš dar abejoju."

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Medžius reikia genėti, o ne kirsti. Už ką jie ten pinigus gauna?

Anonimas

Anonimas portretas
Kubilienė vedėja tvarkytojų kiek gali neatlikti pareigų? Į teismą paduoti ir taškas. Tada gal subines pakels nuo kėdžių ir neveikimo
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių