Quantcast

Melnragė virsta džiunglėmis?

Melnragės bendruomenė ne kartą kreipėsi į savivaldybę su prašymu dėl pernelyg suvešėjusių želdinių sutvarkymo viešose kvartalo vietose, todėl vicemeras Arūnas Barbšys ir želdinių įmonės atstovai vyko įvertinti situacijos vietoje.

Melnragės seniūnaitė Marija Kalendė tikino, kad prastai tvarkomų želdinių problema čia gyvuoja daugiau nei 20 metų.

"Melnragėje yra daugiau želdinių nei kitur mieste ir jie nėra tinkamai tvarkomi. Nors pastaruosius penkerius metus Melnragė tapo aktyvia poilsio zona, yra labai gausiai lankoma žmonių, bet valdininkai neskiria pakankamai lėšų Melnragės želdynams sutvarkyti, nes pinigai jiems tvarkyti yra tolygiai paskirstomi visam miestui. Mes įsitikinę, kad Melnragei tiesiog trūksta dėmesio šiuo atžvilgiu", – kalbėjo M.Kalendė.

Atvyksta į pajūrį poilsiautojai ir pakliūva į vadinamąsias Melnragės džiungles.

Melnragiškiai mano, kad želdynai jų gyvenvietėje tvarkomi ne taip, kaip reikėtų.

Esą prieš kelerius metus jie buvo kiek sutvarkyti, bet tai turėtų būti daroma nuolat.

"Daugiamečiai želdynai peraugę, yra daug ūglių, kai kur šakos net trukdo eismui ir Kopų, ir Vaivos gatvėse. Mes esame miško apsuptyje. Yra tokių vietų palei kopas, kur ilgainiui susiformavo savaiminiai takeliai, norėtųsi, kad ir jie būtų sutvarkyti, nes atvyksta į pajūrį poilsiautojai ir pakliūva į vadinamąsias Melnragės džiungles. Yra vietų, kur želdiniai į viešas teritorijas veržiasi iš privačių sklypų, pasitaiko, kad savininkai į prašymus susitvarkyti nereaguoja net tada, kai to reikalauja savivaldybės atstovai. Manyčiau, tokiu atveju yra per mažos baudos", – teigė M.Kalendė.

Klaipėdos vicemeras pripažino, kad lėšų Melnragės želdiniams tvarkyti tikrai trūksta.

Sutarta, kad šalia takų bus apgenėti krūmai, pašalintos kai kurios įgriuvos grindinyje, pagrindiniame take vedančiame link jūros.

"Apėjome ir įvertinome, kur tie želdiniai keroja – savivaldybės teritorijose ar iš privačių valdų į gatvę išsiveržę, ar tai teritorijos, priklausančios Kretingos miškų urėdijai, nes ne visi želdiniai yra miesto. Turėsime suskaičiuoti, kiek pinigų galime skirti mums priklausančiose vietose augančių medžių ir krūmų sutvarkymui", – pažadėjo A.Barbšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pikta

pikta portretas
Valdininkai nepasivargina valyti miškelio prie maksimos parduotuvė. Jame prilna fekalijų, šiukšlių, švirkštų, butelių nuo alkoholio. Tikra girtuoklių vieta. Meras gyevna, bet teršiamo miškelio nemato

Jura

Jura portretas
Melnragėj daugiausiai teršia ir šiukšlina atvykstantys su mašinom iš miesto- primėto šiukšlių, nutrypia žalius plotus, su mašinom vos ne į pliažą įvažiuoja... tingi paeit 100 m pėsčiomis iki jūros!!! Ponai klaipėdiečiai, dviračiais reikia daugiau judėt, mažiau melnragiškiam pavydėt ir saugoti natūralią pajūrio gamtą!

simona

simona portretas
Melnragiškiams vis kas nors negerai. Tai mašinos pro langus važ iuoja, tai bendruomenė neturi kur susirinkti, tai želdiniai netvarkomi, bet patys piršto nepajudina. Pietinėje dalyje lyg bomžyne. Apart naujų statybų renovuotų ar nudažytų namų nerasta. Kūrenimas žiemą su atliekom, kurios teršia daugiau nei naftinė. Ponai bajorai, apsiliuobkite patys, užuot šokdinę kitus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių