Quantcast

Naktimis per uostamiesčio centrą laigantys motociklai ir vėl varo iš proto

Centrinės miesto dalies gyventojai neapsikenčia – naktimis per uostamiesčio centrą laigantys motociklai varo iš proto. Žmonės klausia: kas svarbiau – gyventojų teisė į poilsį ar kažkieno pramogos nakties metu?

Vaikus kelia iš miego

Istorinėje miesto dalyje, Liepų, Herkaus Manto, Naujojo Sodo ir Naujojoje Uosto gatvėmis motociklams eismas nėra draudžiamas.

Šiltomis naktimis gyventojai miega atsidarę butų langus, tad kas naktį motociklų skleidžiamas garsas išverčia gyventojus iš lovų.

„Nežmonišką triukšmą skleidžia važiuojantys motociklai. Šeimai su mažu vaiku ar vaikais tai yra tiesiog milžiniška problema, nes kiekvienas pravažiuojantis motociklas čia įsibėgėja ir leidžia tokį triukšmą, kad vaikai atsikelia verkdami iš išgąsčio. Labai prašome pagalbos sprendžiant šį klausimą. Gal galima apriboti greitį arba tiesiog drausti važiuoti?“ – klausė skundą savivaldybei parašęs Naujosios Uosto gatvės gyventojas.

Sprendimus dėl eismo organizavimo mieste priima Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija. Reikėtų kreiptis į ją.

Motociklininkų skleidžiamu garsu anksčiau yra skundęsi Herkaus Manto gatvės gyventojai.

Siunčia į policiją

Prieš kurį laiką motociklininkus, kad šie naktimis nelakstytų centrine gatve, mėginta tramdyti greičio matuokliu.

Tačiau panašu, kad gyventojų skundai tik gula į atsakingų asmenų stalčius.

Atsakymo, ką daryti naktį nemiegantiems gyventojams, niekas negali duoti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus situaciją komentavo vos vienu sakiniu.

„Suprantame gyventojos susirūpinimą dėl motociklininkų eismo mieste. Skundą perdavėme policijai, kuri atlieka tokio pobūdžio patikrinimus ir prevenciją mieste, kad dažniau būtų atliekama kontrolė“, – pareiškė R. Mockus.

Rengia reidus

Klaipėdos policininkai taip pat gūžčioja pečiais – miesto transporto problemas turintys spręsti valdininkai tik permetė atsakomybę jiems.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus vyriausiasis specialistas Aurelijus Jankauskas patikino, kad pareigūnai nuolat rengia reidus. Tačiau panašu, kad tai iš esmės problemos nesprendžia.

„Reaguojant į gyventojų skundus, kartu su Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnais centrinėje uostamiesčio dalyje yra stiprinama motociklininkų eismo saugumo ir keliamo triukšmo kontrolė. Nuo šių metų pradžios iki birželio 30 d. Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai, naudodami mobilųjį transporto priemonių skleidžiamo triukšmo lygio matuoklį, vykdė 11 policinių priemonių. Per jas užfiksuoti 5 pažeidimai, o pažeidėjams taikyta administracinė atsakomybė pagal LR ANK 48 str. 1 d.“, – paaiškino A. Jankauskas.

Vis tik, A. Jankausko nuomone, motociklininkų sutramdymu turėtų užsiimti savivaldybė.

„Sprendimus dėl eismo organizavimo mieste priima Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija. Reikėtų kreiptis į ją. Siūlyti galimus pakeitimus gali ir gyventojų bendruomenės“, – ragino A. Jankauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyla

Tyla portretas
Man niekada nebuvo suprantama, kodėl rekia plerpinti savo suknistą birbalą, kai visi miega. Koks tikslas? Pasirodyti, kad nusipirkai seną kledarą už 800 tugrikų? Ar didinti aplinkos taršą? Beje, triukšmas vienas labiausiai kenksmingų aplinkos taršėjų. Tokius prietrankas, kurie triukšmauja su savo klerkomis, reikia bausti 10 000 € baudomis. Tada jie išnyks iš miestų.

>na

>na portretas
pritariu jums. Senatvė prasideda būtent nuo va tokių pretenzijų. Jaunimui. Madoms. Motociklams. Ne vietoje stovintiems automobiliams ir t.t.Nenori senukai nervininkai gert raminamų kad nakty miegotų ( kiti per ligas ir negali ) - nori gaudyt kas čia pro šalį kiek kartų garsiai pravažiuoja:D) Va pasibara viešai, pasmerkia vieningai, parašo skundą viešosios tvarkos skyriui ar policijai ir jau lengviau patampa:D) Energetiniai vampyrai, valykit užsikimšusias čiakras, "neėskit"žmonių gyvenačių savo įprastą gyvenimą !:D)

na

na portretas
gyvenu priesais avitela ir jokio triuksmo naktimis negirdziu,na jeigu pravaziuoja du kartus tai buna retai.ir kas cia tokie rasineja tur but pencininkai kurie naktimis nemiega,arba runkuliai kuriems viskas blogai,o as noreciau kad tu motociklu varinetu kuo daugiau man patinka ju garsas.miegokit naktimis ir jokie motociklai jums nemaisys.jau visai nuprotejot runkeliai viskas jums blogai.sedi prie langu ir klausos kada motociklas pravaziuos ir tik isgirde puola verkti ir skustis.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių