Quantcast

Naujos galimybės: jūrų kadetai jūrą pažins Klaipėdos universiteto laivuose

Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos mokiniai turės galimybę atlikti vasaros praktikas Klaipėdos universiteto laivuose. Šį susitarimą savo parašais oficialiai patvirtino mokyklos vadovė ir universiteto rektorius.

Prieš pasirašydamas bendradarbiavimo sutartį su Kadetų mokykla, Klaipėdos universiteto (KU) rektorius Artūras Razbadauskas pabrėžė, kad uostamiesčio aukštojo mokslo įstaigos ryšys su jūrine mokykla – svarbus.

"Universitetui aktualu, kad mokykloje subrandinti jaunuoliai liktų Klaipėdoje ir rinktųsi mūsų jūrinių studijų programas. Vien kalbomis jūrinės valstybės nesukursime, turime visi aktyviai dirbti", – tvirtino A. Razbadauskas.

Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos vadovė Gražina Skunčikienė sakė, kad šis bendradarbiavimas jaunai mokyklai bus svarus padrąsinimas ir palaikymas.

Vien kalbomis jūrinės valstybės nesukursime, turime visi aktyviai dirbti.

"Labai svarbu, kad mūsų vaikai turėtų galimybę naudotis universiteto turimais ištekliais – išbandyti save praktikose laivuose, semtis žinių iš Klaipėdos universiteto dėstytojų", – kalbėjo G. Skunčikienė.

Bendradarbiavimo sutartis sudaryta dvejiems metams.

Joje numatyta, kad KU bendruomenė galėtų prisidėti prie Jūrų kadetų mokykloje vykstančių jūrinės tematikos renginių, drauge dalyvautų abiem pusėms aktualiuose projektuose, organizuotų moksleivių vasaros praktikas universiteto laivuose "Brabander" ir "Odisėja".

"Sprendimas yra labai geras. Jau seniai kalbėjome, kad Klaipėdos jūrų kadetų mokykla turėtų būti steigiama kaip universitetinė mokykla. Tada būtų tvaresnė universiteto parama, jo indėlis, juk KU turi ir rimtą materialinę bazę, specialistus, laivus kadetų mokymui. Labai džiaugiuosi šia sutartimi", – kalbėjo Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Klaipėdos universiteto nuotr.

Klaipėdos jūrų kadetų mokykla veikia jau antrus metus. Šiais metais čia mokosi apie pusantro šimto vaikų.

Pagrindinis pernai pradėjusios veikti Jūrų kadetų mokyklos tikslas – formuoti mokinių jūrinį mentalitetą, ugdant patriotišką Lietuvos, kaip jūros valstybės, pilietį, puoselėjantį jūrinės kultūros tradicijas ir jūreivystės istoriją.

Pagrindinio ir vidurinio ugdymo dalykų bendrąsias programas papildo jūreivystės, laivybos ir karybos pagrindų ugdymo programa.

Mokykla turi Jūrų kadeto garbės kodeksą, priesaiką, devizą, savo vėliavą, uniformą, asmeninius skiriamuosius ženklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
prafukino būtent tie kurie ir šiandien nori i valdžia. Už didesniu galimibiu vągiu Lietuvą ir su reikalavimu duot daugiau jėgos

>Juokas

>Juokas portretas
Tas jūrinis mokslas reikalingas. Daug vaikinų svajoja būt jūreiviu, jaučia pašaukimą.. Kol bus jūra tol bus kas nori į ją eiti. Tegul mes lietuviai dabar neturime nei vieno laivo bet turėsime žmones turinčius jūrinius išsilavinimus. Gal pasibaigs kada ta betvarkė šalyje visoki liberastiniai vagiu potvarkiai kai valstybei jūra yra niekas ir kai jai nereikia savo jūrų laivyno. Tegul dabar šitie mūsų vaikai dirba svetimiems bet gal savo laiku būtent jie vėl įkurs Lietuvos valstybės laivyną

Greitai

Greitai portretas
galėsit pažint jūrą tik nuotraukose - baigę jūreivystės aukštąją absolventai neturi kur atlikti praktikos, o be praktikos niekam jie nereikalingi. Paskelbkit kiek iš tų kur baigė kasmet eina į jūrą. Jei priima paprastais matrosais tai ir vienintelis laimėjmas iš tų studijų. Apsišikus valdžia prafukino ne tik Lietuvos laivus bet ir visus 4 LR laivynus. Vagys ir nevykėliai.Su š audyčiau bl visus iš elės..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių