Quantcast

Nemalonumai - dėl geležinkelio

Keletą metų dirbusi be leidimo verstis geležinkelio transporto paslaugomis bendrovė sulaukė teismo sprendimo, kad tai nėra mažareikšmis dalykas.

Kalbas apie "Smeltės" galbūt neteisėtą veiklą į viešumą iškėlė uoste veikianti bendrovė "Koralita". Jos atstovai skundėsi Generalinei prokuratūrai, jog uoste esama korupcijos dėl "Smeltės" veiksmų. Tada pradėti ikiteisminį tyrimą atsisakyta.

Tačiau besiskundžianti privedimu prie bankroto "Koralita" skundėsi toliau – Vilniaus 2-ajam apylinkės teismui. Šis taip pat atmetė prašymą.

Skundas pasiekė Vilniaus apygardos teismą. Tąkart pasiekta įpareigojimo pradėti tyrimą dėl neteisėtos "Smeltės" ūkinės veiklos.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba atliko tyrimą ir pareiškė įtarimus šios bendrovės vadovui dėl vertimosi geležinkelio transporto paslaugomis be licencijos.

Tačiau Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūra tyrimą nutraukė, pareiškusi, kad milijoninę apyvartą turinčiai įmonei nė tūkstančio litų nekainuojančios licencijos neturėjimas tėra mažareikšmis dalykas. Bendrovės vadovui skirta bauda.

Pagal procedūrą prokuratūra paprašė teismą patvirtinti tokį nutarimą. Teismas tai ir padarė.

Tačiau bendrovės "Koralita" atstovai šį veiksmą apskundė Klaipėdos apygardos teismui. Trečiadienį panaikinti visi prokuratūros ir žemesnės instancijos teismo nutarimai ir nurodyta, kad veikla be licencijos negali būti vertinama kaip mažareikšmė. Be to, nutartyje rašoma, jog svarstytina galimybė traukti bendrovę "Smeltė" kaip juridinį asmenį baudžiamojon atsakomybėn.


Šiame straipsnyje: smeltėkoralitageležinkelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių