Quantcast

Neringa siekia įvesti rinkliavą laivams

Neringos savivaldybė siekia, kad jos uostuose ir prieplaukose galiotų vietos valdžios nustatyta rinkliava už laivų stovėjimą. Ji pakeistų dabartinį šios paslaugos apmokėjimą pagal sutartis.

Neringos meras Darius Jasaitis sako, kad įvedus rinkliavą paslaugos kaina nesikeistų, tačiau palengvėtų atsiskaitymas už ją. 

„Kaip su mašina: atvažiavo, yra programėlė, susimokėjo – rinkliava nustatyta pagal dydį (...) Tai kaina neturėtų keistis, tiesiog turėtų paprastėti visas apmokėjimas, atsiskaitymas“, – BNS teigė D. Jasaitis.

Kainą, anot jo, nustatytų miesto taryba.

Mero teigimu, šiuo metu su kiekvieno laivo savininku būtina sudaryti sutartį – pagal jas jis apmoka už laivo stovėjimą.

„Todėl yra labai didelis vargas tiems, kas aptarnauja uostą: sudarinėti su visais sutartis, surinkti pinigus, tai toks biurokratizmas. Manome, kad būtų daug paprasčiau ir atplaukusiems, kam ją reikės mokėti“, – sakė D. Jasaitis.

Meras tokią galimybę aptarė su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu. Neringos vadovas sako, kad tam būtina keisti Rinkliavų įstatymą.

„Rinkliavų įstatyme prašome pakeitimo, kuriame ir laivus savivaldybės, kurios turi savo uostus ir prieplaukas, apmokestinti tokia rinkliava, kaip apmokestinami automobiliai. Manome, kad būtų labai teisinga tokioje specifinėje savivaldybėje, kur laivas yra tokia įprasta transporto priemonė, kaip ir automobilis“, – BNS sakė D. Jasaitis.

Jo manymu, įstatymo pakeitimas galėtų būti svarstomas pavasarį: „Manau, kad Seime įstatymo projektas bus pavasario sesijoje“.

Laivo, priklausomai nuo jo ilgio, laikymo Nidos uoste para kainuoja 20–50 eurų, o už mėnesį tektų mokėti nuo 180 iki 350 eurų, skelbiama uosto interneto svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Esu prišikes

Esu prišikes portretas
Neringoj ir apmyzes ta miesta

nesveikai

nesveikai portretas
ten tiek užlankstytos kainos kad savaitei važiuot į Ispanijos kurortus apsimoka labiau, jau nekalbant kad Ispanijoj bus be lietaus ir šiltas vanduo, ir pirožniko šaika nevaikys iš vandens. ir alaus skarbonkę galėsi išgert atsirėmęs į gelbėtojų bokštelio koją

reiketu apmokestint

reiketu apmokestint portretas
neringiskiams isvaziavima i kontinentine dali... sazningai butu... zaidziam futbola bet is sono labai matosi ka visi zaidejai kazkokie keistai gudrus ir kad nebegiot aplinkuj spardo i vienus vartus.....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių