Quantcast

Po išvykų – ataskaitos merui

  • Teksto dydis:

Po pastarųjų savivaldos rinkimų Klaipėdos savivaldybės tarnautojų ir politikų komandiruotės užsienyje nėra itin dažnos. Iki metų pabaigos kol kas turima planų penkioms tokioms išvykoms. Tačiau pagal naują mero nurodymą po kiekvienos komandiruotės biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovai miesto vadovui privalės pateikti išsamią ataskaitą. Savivaldybės darbuotojai po kiekvienos komandiruotės ataskaitas teikė jau anksčiau.

Panaudojo tik ketvirtadalį

Komandiruočių į užsienį tikslingumui nustatyti komisijos pirmininkė, Klaipėdos vicemerė Vaida Raugelė patvirtino, kad iš viso šiems metams savivaldybės tarnautojų ir politikų komandiruotėms Lietuvoje ir užsienyje buvo numatyta apie 53 tūkst. eurų. Iki šios dienos išnaudota apie 13,4 tūkst.

Anot vicemerės, tai tikrai yra nedaug.

Beveik visais atvejais į komandiruotes užsienyje vykstantiems savivaldybės atstovams kelionės, maitinimo ir apgyvendinimo išlaidos būna apmokamos iš projektinių pinigų.

Vaida Raugelė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tuomet savivaldybė sumoka tik dienpinigius, kurių dydis priklausomai nuo šalies, į kurią vykstama, svyruoja nuo 33 iki 87 eurų.

Būna, kai vykstantiems į komandiruotes asmenims tereikia pasirūpinti savo sveikatos draudimu ir asmeninėmis išlaidomis.

Šio ketvirčio komandiruotėms skirtos lėšos – apie 12 tūkst. eurų, anot savivaldybės atstovų, dar visiškai nėra panaudotos.

Suabejojo kelionės tikslingumu

Svarstant paskutiniojo metų ketvirčio komandiruočių planus, komandiruočių į užsienį tikslingumui nustatyti komisija gavo šešis prašymus išvykoms, tačiau vieną jų kol kas atidėjo.

Komisijai užkliuvo kvietimas į Rostoko universiteto Vokietijoje organizuojamą renginį, į kurį kviečiamas Klaipėdos savivaldybės atstovas.

Ten ketinama pristatyti praėjusių akademinių metų rezultatus, aptarti ateities planus, išklausyti socioekonominių partnerių patarimus.

Susitikimas planuojamas lapkričio 15–16 d. Tačiau komisija šio kvietimo nepalaimino, nes neįžvelgė ryšio su Klaipėdos savivaldybe.

Bet buvo pritarta tarybos nario (jis yra ir PSO Europos sveikų miestų tinklo politikos komiteto narys) Artūro Razbadausko komandiruotei į Nyderlandus lapkričio 21–23 d. Jis į šią komandiruotę, į Pasaulio sveikatos organizacijos Sveikų miestų metinį susitikimą, anot V. Raugelės, buvo deleguotas dar praėjusios tarybos kadencijoje.

Per pusmetį tai yra pirmas atvejis, kai Komisijai pateikti net 6 prašymai dėl komandiruočių.

„Kiekvienas vykstantysis užpildo dokumentą, kuriame nurodo komandiruotės į užsienį tikslingumą, ko važiuoja, ką pasieks ir panašiai. Ir dar yra mero nurodymas, kad po kiekvienos komandiruotės atsirastų ataskaita ant jo stalo“, – pabrėžė V. Raugelė.

Nuo Barselonos iki Atėnų

Komisijos posėdyje pritarta dėl atstovo delegavimo į Pabėgėlių priėmimo centro įgyvendinamą projektą „Parama karo pabėgėliams iš Ukrainos“.

Renginys vyks spalio 23–27 d. Barselonoje (Ispanijoje) ir lapkričio 20–24 d. Airijoje.

Vykti planuoja Klaipėdos savivaldybės vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius.

Pritarta ir savivaldybės atstovo pažintiniam vizitui į Norvegiją, Kristiansando miestą spalio 17–19 d. dalyvauti iniciatyvoje „Jaunimo tarybų dalyvavimas Europoje projektuose“.

Gruodžio 13–15 d. į renginį dėl piliečių, lygybės, teisių ir vertybių Atėnuose (Graikijoje) pakviestas dalyvauti savivaldybės atstovas bei du jaunimo delegatai.

Lėktuvo bilietai, kelionė iki oro uosto ir apgyvendinimas šiuo atveju bus dengiamas iš ES projekto lėšų ir savivaldybei nieko nekainuos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių