Quantcast

Poilsiautojus kamuoja ne tik karštis: pajūryje – vabzdžių atakos

Klaipėdos paplūdimiuose poilsiautojus baigia nukamuoti įvairiausių rūšių vabzdžiai. Įkyrūs vabalai ypač suaktyvėjo pastarosiomis dienomis. Gelbėtojai perspėja, kad alergiškiems žmonėms vertėtų vengti malonumų paplūdimiuose.

„Prieš kelias dienas dar jų nebuvo. Pirmadienį ir antradienį atsirado tiek vabzdžių, kad sunku ištverti ne tik poilsiautojams, bet ir gelbėtojams. Pliaže pilna visokiausių rūšių vabzdžių – vieni gelia, kiti ne, bet tokio masinio vabzdžių antplūdžio dar nesu matęs“, – pasakojo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Jis tikino, kad poilsiautojus puola vapsvos, bitės, širšės, sparvos ir gyliai.

„Visas būrys. Yra ir tokių vabzdžių, kurie tik įkyriai skraido, bet negelia“, – patikslino A.Siakki.

Vabzdžiai paplūdimiuose ėmė karaliauti tuomet, kai įsivyravo štilis.

„Vėjas juos dar nupūsdavo nuo paplūdimio. Dabar nėra jokio vėjo, tad pilnas pajūris skraidančių vabzdžių. Svarbiausia tokiu metu į pajūrį nesinešti jokių saldžių gėrimų. Į pliažą reikia neštis vandens skaidriuose buteliuose, kad būtų matyti jų vidus. Blogiausia, kad žmonės geria limonadus, girą ar kitus gėrimus, kurie yra skardinėse. Juk nematyti, kas yra skardinių viduje“, – sakė gelbėtojų vadas.

Pajūryje budintys medikai vos spėja teikti pagalbą nukentėjusiems poilsiautojams. Sukandžiotų, ištinusiomis rankomis ar kojomis žmonių būna pilnas medicinos punktas.

„Turėjome ir tokį, kuriam į liežuvį įkando. Buvo ir į gerklę įgėlusi vapsva. Šiais metais dar neteko greitosios medicinos pagalbos ekipažo kviesti, tačiau yra buvę, kad po įkandimo žmogų ištiko anafilaksinis šokas. Teko gaivinti poilsiautoją, nes jis nebegalėjo kvėpuoti. Kvėpavimas sutriko dėl staigaus gerklės sutinimo“, – prisiminė A.Siakki.

Vabzdžiai nesirenka savo aukų, sutinimus po įkandimų teko gydytis ir patiems gelbėtojams.

Gelbėtojai patarė alergiškiems žmonėms šiuo metu iš viso vengti pramogų pajūryje. Žinantiems, kad gali turėti tam tikrų alergijų, patartina su savimi turėtų medikų skirtų vaistų.

Dėl lietingo pavasario šiemet daugiau pastebima ir paprastųjų uodų, kurie taip pat kankina ne tik rajono gyventojus, bet ir miestiečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dm

dm portretas
vakar buvau Melnragėje 2 val, nė viena nepuolė

Asile

Asile portretas
Ar bent skaitei straipsnį- štiliaus nebėra nebebus ir vabzdžių. Ir išmok Google naudotis, kad nereiktų moterų stebėti kurių nenori matyt. Ir mąstyk ką šneki, nes matyt nukarę kiaušai pagrindines smegenis trumpina.

Giruliai

Giruliai portretas
Ką tik grįžau iš pajūrio ir jokių vabzdžių ir jų atakų nepastebėjau.Va tetos su nukarusiais papai ir dziundzėmis neskustomis, jau braunasi į bendruosius pliažus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių