Quantcast

Rusijos agentai „įkalčių“ ieškojo internete

Panašu, kad Rusijos paskelbtame ilgame „nusikaltėlių“ sąraše atsidūrusių klaipėdiečių politikų pavardės nukopijuotos iš Klaipėdos miesto tarybos posėdžių archyvo. Visi jie balsavo už sovietiją šlovinančio memorialo demontavimą. Šis sprendimas priimtas Rusijai pradėjus plataus masto agresiją prieš Ukrainą.

Nepriklausoma naujienų svetainė „Mediazona“ pranešė, kad Rusija paskelbė ne tik dabartinio Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus, bet ir jo pirmtako Vytauto Grubliausko bei kitų mūsų uostamiesčio politikų paiešką.

Tai susiję su sprendimu demontuoti sovietinius paminklus.

Tarp ieškomųjų Rusijos teisėsaugos įvardinti dabartiniai ir buvę Klaipėdos tarybos nariai: Arūnas Andziulis, Arūnas Barbšys, Saulius Budinas, Alina Velykienė, Aidas Kaveckis, Edmundas Kvederis, Andrius Petraitis, Artūras Razbadauskas, dabartinė vicemerė Vaida Raugelė, Arvydas Cesiulis, Kazys Bagdonas, Rimantas Didžiokas, Vidmantas Plečkaitis, Lina Skrupskelienė, Alvydas Šimkus, Laima Juknienė.

Visi šie politikai 2022 m. birželio 22 d. balsavo už sovietiją šlovinančio memorialo Skulptūrų parke demontavimą.

Tuomet balsuojant šiuo klausimu susilaikė tik Arūnas Tuma ir Romaldas Idzelevičius.

Prieš balsavo du rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ nariai – Ela Andrejeva ir Jurijus Šeršniovas.

Dėl memorialo sovietų kariams nukėlimo nebalsavo Judita Simonavičiūtė, Vytis Radvila, Nina Puteikienė, Elida Mantulovė ir Vidmantas Dambrauskas.

Šiems Klaipėdos politikams, kaip ir balsavusiems prieš ar susilaikiusiems, Rusijos teisėsauga pretenzijų kol kas dar neturi.

Taigi „nusikaltėlių“ sąrašą Rusijos saugumiečiai ar jų talkininkai Klaipėdoje veikiausiai sudarė remdamiesi viešai prieinama miesto tarybos posėdžių protokolų informacija.

Ten pat galima pasižiūrėti ir visą tos dienos posėdį bei išgirsti, kas ką kalbėjo, kokios nuostatos laikėsi, nes diskusijos šiuo klausimu truko kelias valandas.

Demontavimui pritaręs dabartinis meras A. Vaitkus siūlė nepradėti memorialo ardymo darbų, kol nebus aiškios vizijos, kaip ši vieta bus sutvarkyta.

Buvęs meras V. Grubliauskas tuomet kalbėjo, kad aikštė bus integruota į bendrą Skulptūrų parko erdvę „tiek fiziškai, tiek emociškai“. Nepaisant to, abu merai atsidūrė Rusijos ieškomų „nusikaltėlių“ sąraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Tam ,,žmones...

>Tam  ,,žmones... portretas
provokatoriau manyk toliau

Tam ,,žmonės "ar Klaipėda saugi?

Tam ,,žmonės "ar Klaipėda saugi? portretas
Ar gyventojams saugiau gyventi po antkapių ir paminklų nuverimo? Manau NE Kaip buliui raudonu skuduru masiukavo šie asmenys. Ar pagalvojote apie mūsų žmonių saugumą? Manau NE KIENO TIKSLUS VYKDETĖ GRIAUDAMI PAMINKLUS , ŽMONIŲ ? Manau NE.

Man neramu dėl mūsų saugumo

Man neramu dėl mūsų saugumo portretas
1.tas sąrašas. 2. Vasario 16d. nužudė Navalną. 3.Vilniuje jo pavaduotojas. Tai gal pradžia? O kas toliau? Kviečia čia Kremlinus ,versdami paminklus , taip provokuoja karą.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių