Quantcast

Ryškėja globos namų Melnragėje siluetas

Patvirtinti projektiniai pasiūlymai dėl Melnragėje Aušros gatvėje turėsiančių atsirasti naujų globos namų. Beveik aštuonių hektarų sklype, šalia istorinės mokyklos, kuri irgi bus atnaujinta, planuojama pastatyti modernų kompleksą, skirtą slaugai ir globai.

Melnragėje valstybei priklausančiame 77 a sklype, kurį patikėjimo teise valdo Klaipėdos savivaldybė, dar prieš penkerius metus nuspręsta statyti globos namus.

Sklype šiuo metu yra registruoti keturi statiniai: katilinė, vaikų globos namai, dar yra kiemo rūsys ir sandėlis.

Projektuojamų naujųjų globos namų architektūrinės idėjos centrine ašimi pasirinkta 1846 m. statyta Melnragės mokykla.

Mokykla buvo vieno aukšto su mansarda, vėlesniu laikotarpiu perstatyta paaukštinant pastatą iki dviejų aukštų, fasadus padengiant tinku.

Pasak projektuotojų, šiuo metu pirmo aukšto išorinių sienų mūras yra išlikęs autentiškas, vėlesniu laikotarpiu sumūryto antro aukšto būklė (iš šlako blokelių) yra itin prasta, todėl numatoma nuardyti antrą pastato aukštą ir nuvalyti tinką, atkuriant autentišką mokyklos išvaizdą.

„Kvartale vyrauja sodybinio tipo vieno dviejų aukštų su mansarda užstatymas. Planuojant globos namų statybas, pastatai projektuojami atsižvelgiant į kvartalo tankumo, mastelio, aukštingumo, užstatymo tipo analizę, nuosaikiai inkorporuojant atkuriamą buvusios mokyklos pastatą į naują užstatymą“, – teigė projektuotojai.

Komplekso korpusai bus dėstomi formuojant aiškią ir tvarkingą kvartalo struktūrą, tuo pat metu integruojant ir atkuriamą istorinį pastatą.

„Projektas aiškus, jis pristatytas visuomenei, turbūt didesnių pastabų nebuvo, nes jam pritarta. Šio projekto statybos bus finansuojamos iš regionui skirtų europinių lėšų. Kitais metais turėtume gauti statybos leidimą, o rangos darbai prasidės 2025-aisiais“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o UKRAM kur veta PY D

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Parašykit kur desim dabar ten esančius rusakalbius. Ir kokiu teisiniu pagrindu jie ten gyvena. Ir ar moka uz komunalinius. Visdelto Klaipedos kurortine zona.

klp

klp portretas
Melnragėjebuvo daug stovyklų ir poilsinių, vietoj jų prisistatė gobšuoliai savo trobų, pats metas sugrąžinti visas socialines įstaigas į Melnragę,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių