Quantcast

Savivaldybių sprendimai dėl Mėlynosios vėliavos – skirtingi

Klaipėda nusprendė nedalyvauti Mėlynosios vėliavos – aplinkosauginius reikalavimus esą atitinkančių paplūdimių – programoje, o tam skirtus tūkstančius investuoti į realų pliažų sutvarkymą. Kaimyninės Palangos ir Neringos savivaldybės savo paplūdimiuose šias vėliavas kels ir šiemet.

Mėlynoji vėliava – tarptautiniu mastu pripažįstamas paplūdimių kokybės ženklas, už kurį kasmet reikia sumokėti apie 10 tūkst. eurų šios iniciatyvos sumanytojų organizacijai.

Kad paplūdimys būtų apdovanotas šia vėliava, jis turi atitikti tam tikrus aplinkosaugos, saugumo ir paslaugų kokybės reikalavimus.

Šešerius metus šis apdovanojimas buvo suteiktas Smiltynės ir Antrosios Melnragės paplūdimiams.

Mėlynoji vėliava suteikiama vienam sezonui.

Klaipėdos politikai nusprendė šiais metais nedalyvauti šioje programoje, o tas lėšas investuoti į realų paplūdimių sutvarkymą.

Kaimyninių kurortų nuostata šiuo klausimu kitokia.

„Yra pateikta paraiška, sieksime Mėlynosios vėliavos Birutės parko paplūdimiui, kaip ir kasmet. Palangai tai yra svarbu, nes tai yra kurorto įvaizdžio dalis“, – patvirtino Palangos mero patarėja Jurgita Vanagė.

Mėlynosios vėliavos programoje Neringa šiemet taip pat yra pateikusi paraiškas.

Programos įgyvendinimui kurorto biudžete numatyta suma – 9,4 tūkst. eurų.

Tarptautinio kokybės apdovanojimo, kaip ir praėjusiais metais, vasaros sezonui suteikimo laukiama Nidos ir Juodkrantės centriniams paplūdimiams bei Preilos paplūdimiui.

„Šis tarptautinis apdovanojimas – atpažįstamas visame pasaulyje ir yra patikimas kokybės ženklas, patvirtinantis, kad paplūdimiai yra saugūs ir švarūs, o pats kurortas siekia aukščiausių svetingumo verslo standartų. Beje, Nidos centrinis paplūdimys buvo pirmasis Lietuvoje, gavęs prestižinį apdovanojimą dar 2002-aisiais. Po dvejų metų įvertintas Juodkrantės centrinis paplūdimys ir pirmą kartą 2022-aisiais – Preilos paplūdimys“, – teigė Neringos meras Darius Jasaitis.

Mėlynoji vėliava plevėsuoja daugiau kaip 4 tūkst. paplūdimių 50-yje pasaulio šalių.

Teigiama, esą būtent ši vėliava yra ženklas besirenkantiesiems atostogų kryptis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
sakykit tiesiai: kas vaziuodavo atsiimti veliavos ir dabar nori uz mok.moket. pinigus paiskylauti uzsieniuose? tokiu apdovanojimu,medaliu , sertifikatu uz savo( t.y.) mok. moket. pinigus didele pasiula- UABu sociai pristeigta.visokioms studijoms ir kitokiam lesu isplovimui legalizuoti.

tai

tai portretas
20 k euriukų ir nusiperki tą skudurą, nors realiai sysiukas į jūrą, o kakutis už krūmo. Mėlyna vėliava, o net gėlo vandens nusiplauti druskai išlipus iš jūros nėra.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių