Quantcast

Šeštadienį Klaipėdoje prisiekė šauliai

Šis šeštadienis būriui klaipėdiečių – itin įsimintinas. Klaipėdoje prisiekė naujieji šauliai. Tarp tarnauti valstybės labui ir prireikus ją ginti nuo priešų prisiekusiųjų būta ne tik paauglių bei suaugusiųjų – šaulių vardu nuo šiol galės didžiuoti bei jį ginti ir nemažai merginų.

Priesaikos žodžius tvirtai ir nedvejodami tarė įvairaus amžiaus žmonės. Būryje prisiekusių būta ir vaikų ir jau suaugusių, netrūko ir merginų. Uostamiesčio šaulių būrys šeštadienį pasipildė ir keletu ugniagesių.

„Klaipėdos šaulių sudėtis yra labai marga – turime ir politikų, ir baikerių, ir vyresnių, ir jaunesnių. Tačiau labai džiugu, kad narystę tokioje sukarintoje organizacijoje renkasi jauni žmonės ir supranta to svarbą“, – pastebėjo ceremonijoje dalyvavęs uostamiesčio savivaldybės tarybos narys Laisvūnas Kavaliauskas, kuris prieš metus taip pat davė šaulio priesaiką.

Pašnekovo teigimu, net ir dešimtmečiai priesaiką davę šauliai suvokia, jog narystė tokioje organizacijoje įpareigoja esant būtinybei stoti į savo šalies gynėjų gretas.

Visai neseniai šaulio vardą gavusieji prisiekė būti ištikimi Lietuvos valstybei, negailėdami jėgų ir gyvybės ginti ir saugoti jos nepriklausomybę, teritorinį vientisumą ir konstitucinę santvarką, laikytis galiojančių įstatymų, rūpintis tautos gerove bei būti dorais šauliais.

Neabejojama, kad šiuos žodžius prisiekę šauliai tarė tvirtai jais tikėdami ir suprasdami, mat iki priesaikos ceremonijos būsimajam šauliui dar taikomas bandomasis laikotarpis. Tris mėnesius norintieji tapti šauliais turi dalyvauti organizacijos veikloje, tikrinama jų fizinė būklė.

Teigiama, kad po bandomo laikotarpio nemažai norėjusiųjų papildyti šaulių gretas – pasitraukia, todėl priesaiką duoda tik tokiai veiklai iš tiesų pasiryžę žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

agentas

agentas portretas
Gerai, bet kiek narių pasipildė buvo galima ir parašyti.

tai

tai portretas
Šviežias faršas jankių organizuojamiems karams.

tam vatiniam ''klausyk, lietuvi''

tam vatiniam ''klausyk, lietuvi'' portretas
Eik ant varpos, vatinka raudona...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių