Quantcast

Širdies gėrio dulkėmis Klaipėdoje mėtėsi per 100 šventės svečių

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje, „Baltijos“ gimnazijos stadione, per 100 žmonių mėtėsi spalvotomis dulkėmis. Taip birželio 28 dieną miesto gyventojai ir svečiai minėjo Vaikų globos savaitę, kurią organizuoja globos centrus vienijantis tinklas „Vaikai yra vaikai“ kartu su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Spalvotos dulkės arba kitaip – širdies gėrio dulkės – šiųmetis Vaikų globos savaitės simbolis, reiškiantis gerumą ir meilę. Šie jausmai sklinda atrakinus geležinę – mitų ir neigiamų nuostatų apie globą ir įsivaikinimą sukaustytą – širdį.

Klaipėdos Baltijos gimnazijos stadione džiaugsmingai paminėjome Globos savaitę laukdami Globėjų dienos šventės, kuri vyksta kasmet liepos pirmąjį sekmadienį. „Vaikai – tai stebuklas, džiuginantis akis, sukeliantis juoką ir šypseną veide, pripildantis širdį ir namus begaline laime. Pagrindinis mūsų komandos tikslas – užtikrinti kiekvienam vaikui, netekusiam savo šeimos, saugią vaikystę, atrasti žmones, kurie jį priimtų ne tik į savo namus, šeimą, bet ir į širdį...“ – sveikindama globėjus, pasakojo BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro atstovė Laura Lukauskienė.

Šiuo metu Klaipėdoje yra 267 globojami vaikai: 208 vaikai auga šeimose, o 59 – institucijoje.

Svarbu atrakinti geležines širdis

Širdies dulkės Vaikų globos savaitės metu pasklis visoje Lietuvoje. Taip siekiama priminti, jog globa yra galimybė pačiam globėjui atrasti emocinį ryšį su vaiku, pakeisti ne tik savo, bet ir vaiko gyvenimus. Tačiau pirmiausia turime išlaisvinti jausmus, slypinčius širdyje.

„Mano gyvenimas buvo nuotykių pripildytas ir iki mergaitės atėjimo į mano kasdienybę. Netikėta, bet, kai tapau globėja, mano gyvenimas pasidarė ne lengvesnis, bet jis tapo sodresnis, prabangesnis, spalvingesnis, praturtintas vaikiška meile ir krykštavimu“, – dalinosi šventėje dalyvavusi globėja Rūta, globojanti septynmetę mergaitę.

„Globa pirmiausia suteikia naujų atradimų globėjui – jis atveria savo širdį priimdamas į šeimą vaiką. Tyrimai rodo, kad net 64 proc. lietuvių teigia, jog jų gyvenimą labiausiai įprasmina šeima ir ryšys su artimaisiais, tačiau daugiau nei pusė respondentų apie globą ar įvaikinimą nėra pagalvoję, o dar 17 proc. sako, kad jiems tai neaktualu. Dažnai taip yra dėl visuomenėje vis dar vyraujančių mitų ir klaidingų nuostatų apie globą ir įsivaikinimą. Yra manančių, jog turint biologinių vaikų nevalia globoti ar įsivaikinti, kiti mano, kad nesusitvarkys, mat be tėvų augantys vaikai gali turėti elgesio ar sveikatos problemų. Nusistatymų vis dar apstu, tačiau visos globą supančios visuomenės stigmos stingdo mūsų širdis, užrakina jas po geležiniu skydu. Todėl labai svarbu atrakinti širdis ir pasiekti gerumą, meilę bei šiuos jausmus plačiai paskleisti“, – apie Vaikų globos savaitės idėją sako Rugilė Ladauskienė, „Vaikai yra vaikai“ vadovė, globos ekspertė.

Daugiau informacijos apie vaikų ir paauglių globą galima rasti „Facebook“ paskyroje „Vaikai yra vaikai“, internetiniame puslapyje www.globoscentrai.lt arba paskambinus į Vaiko teisių liniją telefonu 8 800 10800.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
čia per durnystė?

nu “šaunuoliai”

nu “šaunuoliai” portretas
patrumpino savo gyvenimus prisikvėpavę chemijos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių