Quantcast

Trukdo prie Žvejų rūmų stovintis automobilis: kažkoks ponas užima vietą jau metus

Gyventojai piktinasi dėl automobilio, jau ilgą laiką stovinčio prie Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų ir užimančio vietą. Klaipėdiečiai skundžiasi, kad šis automobilis labiausiai trukdo tada, kai vyksta renginiai ir žmonėms tenka ieškoti vietos, kur pasistatyti savo mašiną.

Trukdo lankytojams

Ant šio automobilio matyti užrašas „Auto supirkimas“ ir telefono numeris.

Pasak vieno klaipėdiečio, 2022 m. labai panašus automobilis stovėjo Taikos pr. 64, prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, o 2023 m. jau buvo pastebėtas prie Žvejų rūmų.

„Tokių automobilių Klaipėdoje – tikrai ne vienas. Labai nepatogu, kai skubi į renginį ir turi ieškoti vietos, o kažkoks ponas užima vietą jau metus ir jo niekas nebaudžia. Ar Žvejų rūmų darbuotojai neprašo pareigūnų, kad nutemptų šį automobilį? Juk jis trukdo renginių lankytojams“, – piktinosi klaipėdietis.

Labai nepatogu, kai skubi į renginį ir turi ieškoti vietos, o kažkoks ponas užima vietą jau metus ir jo niekas nebaudžia.

Prašymai nesuveikė?

Žvejų rūmų direktorė Kristina Jakštė teigė, kad jau ne kartą buvo kreiptasi į Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnus ir prašyta minėtą automobilį nutempti.

„Tačiau kadangi automobilis yra tvarkingai pastatytas, turi dokumentus, negali jo nutempti. Esame ne vieną kartą skambinę, rašę. Bet kol yra galiojantys dokumentai, jie negali jo patraukti“, – sakė direktorė.

Anot jos, negana to, šis automobilis dar ir pakeičiamas kitu.

„Automobilius keičia, čia jau koks trečias. Pakeitė gruodžio pradžioje. Kai rengėme Moliūgų šventę, buvo patraukę vienai dienai ar dviem, o šventei pasibaigus vėl atsirado“, – pasakojo K. Jakštė.

Keista ir tai, kad šio automobilio savininkas nebaudžiamas dėl reklamos.

„Tokių mieste ne vienas, jų „primėtyta“ visur. Tai jeigu tikrai būtų kažkokie „svertai“, vieną dieną juos visus surinktų, bet, matyt, yra kažkoks „apėjimas“ dokumentacijoje“, – svarstė Žvejų rūmų direktorė.

Tiksliai įvardinti, kiek šiuo metu mieste gali būti neeksploatuojamų transporto priemonių, nėra įmanoma.

Gavo per 400 pranešimų

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjui Linui Lapinskui situacija dėl minėto automobilio prie Žvejų rūmų žinoma.

„Tiksliai įvardinti, kiek šiuo metu mieste gali būti neeksploatuojamų transporto priemonių, nėra įmanoma. Skaičius nuolat kinta – vienos transporto priemonės pašalinamos arba sutvarkomos, atsiranda kitos neeksploatuojamos transporto priemonės. Praėjusiais metais Viešosios tvarkos skyrius gavo per 400 pranešimų apie neeksploatuojamas transporto priemones“, – sakė L. Lapinskas.

Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 20 straipsnio septintoje dalyje numatyta, jog transporto priemonės savininkas privalo užtikrinti, kad bendrojo naudojimo vietose nebūtų laikoma neeksploatuojama transporto priemonė.

„Matoma transporto priemonė neatitinka šiame įstatyme numatytų neeksploatuojamos transporto priemonės požymių (galioja techninė apžiūra bei privalomasis civilinės atsakomybės draudimas)“, – tikino L. Lapinskas.

Linas Lapinskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Leidimas nėra reikalingas?

O ant automobilio esanti reklama su telefono numeriais esą legali.

„Tokiai reklamai ant automobilio leidimas nėra reikalingas. Neeksploatuojamų transporto priemonių (tarp jų ir su reklaminiais užrašais) užfiksuojama daug. Jų savininkams yra taikomos Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 414 straipsnyje numatytos nuobaudos“, – patvirtino pašnekovas.

Pagal ANK 414 straipsnį, neeksploatuojamos transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimo vietose užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 140 iki 300 eurų, o nusižengus pakartotinai, automobilis gali būti konfiskuojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aborigenas

aborigenas portretas
Negru kvartale tokie automobiliai tik puošia aplinką.

Jonas

Jonas portretas
Automobilių supirkimas labai pelningas. Vagys supirkėjai nemoka kiek priklauso už aliumininį korpusą . Moka geriausia trečdalį -ketvirtadalį sumos,visi kaip susitarę. Tad jiems turėtų būti uždėtas solidarumo mokestis - menesinė reklama ant auto laužo supirkimo kokie 300 eurų, o jeigu nepatinka -tegu laiko savo reklamą už miesto ribų.

SPQR

SPQR  portretas
Šitų trantų pilnas miestas su reklama pristatytas. O jūs jau kokius metus iš eilės rankom majojat, atseit bejėgiai. Impotentai.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių