Quantcast

Stipendijos Klaipėdos menininkams: pirmąkart bus skirtos ir užsieniečiams

Uostamiesčio Kultūros ir meno taryba vėl skirstys stipendijas Klaipėdos menininkams. Šiemet tam numatyta per 100 tūkst. eurų. Šiais metais pirmąkart stipendijos bus skirtos ir užsieniečiams.

Klaipėda meno kūrėjų stipendijoms kasmet skiria 75 tūkst. eurų.

Jas gali gauti 15 asmenų. Šiemet pirmą sykį meno kūrėjų stipendijos bus skirtos ir užsieniečiams, jiems numatyta suma – 30 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Eglės Deltuvaitės teigimu, tokias stipendijas šiemet galės gauti iki 10 užsieniečių.

"Individualios stipendijos klaipėdiečiams yra skiriamos nuo pusės metų iki 24 mėnesių, o užsieniečiams – nuo 3 iki 6 mėnesių. Individuali stipendija siekia 580 eurų mėnesiui. Dar yra vienkartinės, edukacinės, tūkstančio eurų stipendijos, kai menininkas vyksta stažuotis, semtis patirties", – paaiškino E.Deltuvaitė.

Į meno kūrėjų stipendiją kasmet pretenduoja 40–50 klaipėdiečių menininkų.

Pasak Kultūros skyriaus vedėjos, į meno kūrėjų stipendiją kasmet pretenduoja 40–50 klaipėdiečių menininkų.

"Pretendentų paraiškas stipendijai gauti vertina ekspertai, paskui Kultūros ir meno taryba teikia rekomendacijas. Kandidatai nebūtinai turi turėti meno kūrėjo statusą, pas mus vienas prioritetų yra ir jaunieji menininkai, todėl mes nekeliame tokio reikalavimo", – patikslino E.Deltuvaitė.

Jau yra gautos ir 7 užsieniečių paraiškos stipendijai. Tačiau yra viena sąlygų, kad jie turėtų sutartį su Klaipėdoje veikiančia kultūros organizacija, kuri juos kuruotų ir įtrauktų į bendruomenę.

"Galbūt ketina atvykti iš užsienio koks nors aktorius ar scenografas kurti spektaklį ir pretenduoja gauti miesto stipendiją, tai mes pageidautume, kad jis bendradarbiautų su čia veikiančiu teatru, kad rezultatai būtų tvaresni", – teigė E.Deltuvaitė.

Tie patys kultūros ir meno kūrėjai kelerius metus iš eilės negali pretenduoti į savivaldybės stipendiją, turi būti bent vienerių metų pertrauka nuo pastarosios stipendijos gavimo.

Esą yra įprasta praktika, kai praeina tam tikras ciklas ir menininkas vėl teikia paraišką stipendijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių