Quantcast

Švenčiant Lietuvos įstojimo į NATO 20-ąsias metines – tradicinis bėgimas uostamiestyje

Minint Lietuvos įstojimo į NATO 20-ąsias metines, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio Dragūnų batalionas pirmą kartą kviečia klaipėdiečius prisijungti prie tradicinio bėgimo, kuris vyks jau šį penktadienį, kovo 29-ąją.

Kariai kartu su civiliais bėgs uostamiesčio gatvėmis, juos veikiausiai lydės ir policijos pareigūnų ekipažas.

Norintieji dalyvauti bėgime registravosi iki kovo 25-osios. Pasak Dragūnų bataliono atstovų, iš viso užsiregistravo apie dvi dešimtys civilių.

„Šiuo metu bėgime užsiregistravusių civilių yra tik apie 20 – šiais metais pirmą kartą organizuojame atvirą ir visai visuomenei prieinamą renginį. Bėgime taip pat dalyvaus Portugalų rotacinių pajėgų, karo prievolės, pėstininkų brigados „Žemaitija“, Karinių jūrų pajėgų kariai, Viešojo saugumo tarnyba, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Lietuvos šaulių sąjungos nariai“, – informavo Dragūnų bataliono atstovai.

Bėgimo dalyviai susitiks prie Dragūnų bataliono (Liepojos g. 5) ir bėgs iki J. Janonio ir Herkaus Manto gatvių sankryžos, o po to grįš į Dragūnų batalioną.

Po bėgimo visi dalyviai čia bus vaišinami arbata, kviečiami bendrai nuotraukai.

Lietuvos įstojimo į NATO sukakties bėgimą Klaipėdoje Dragūnų batalionas pradėjo organizuoti 2016 m. Įprastai jame dalyvaudavo apie keli šimtai karių.

Lietuva oficialiai į NATO įstojo 2004 m. kovo 29-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
Ir mano buožiaus arkliui aišku, kad šauktinių - rezervistų kariuomenei būtina 10 km antizona - narko Stop, pasigailėkit instruktorių ir j grandinių, jei negaila už dozę užsakytų žinių apie ginkluotę, amuniciją, dalinių sudėtį, karių nuotaikas ir logistiką 2 departamentui, manau, to nereikia priminti, kad Jis ne tik už tvoros, bet ir prie durų

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
juos veikiausiai lydės ir policijos pareigūnų ekipažas Tai sunku suderinti švyturėlius ir popierėlius ka ministerijai, kad kitiems netrukdytų dirbti savo darbą Jei taip toliau - tai ir narko dronus virš kareivinių policija su švyturėliais sekioti turės

Panieka

Panieka portretas
Bl.... jau 20 metų Lietuva po nato padu. Šiitie išgamos tiek valstybių sunaikino, milijonus žmonių nužudė ir tai ,,šventė,,? Tik išprotėję švenčia.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių