Quantcast

Tautinių kultūrų centre Klaipėdoje ukrainiečių šeimos randa džiaugsmą

Klaipėdos savivaldybės Tautinių kultūrų centras jau beveik mėnesį ukrainiečių pabėgėlių šeimoms siūlo nemokamą paslaugą – galimybę palikti vaikus savanorių auklių priežiūrai. Kol kas ši paslauga veikia trečiadieniais ir penktadieniais nuo 9 iki 12 val.

Gamino Velykų puokštes

Nors užsiėmimas trunka vos kelias valandas, veikla ir laikas su naujais draugais mažiesiems ukrainiečiams atneša nemažai džiaugsmo.

Užsiėmimų metu vaikai žaidžia Skulptūrų parke ir žaidimų aikštelėje, piešia, žiūri animacinius filmus.

Pasak Tautinių kultūrų centro, įsikūrusio K.Donelaičio g. 6B, direktorės Jelenos Butkevičienės, jeigu susidarytų didesnės vaikų grupės, būtų svarstoma šią paslaugą siūlyti ir kitomis darbo dienomis.

"Turime specialiai paruoštas patalpas, savanorių sąrašą, kiekvieną dieną rengiame programėlę, kuri susideda iš žaidimų, pasivaikščiojimo lauke. Tėveliai atneša sausainių, mes padarome karštos arbatos, jie pasižiūri animacinių filmų. Taip pat darome kokią nors edukaciją. Užpraeitą savaitę piešėme, praeitą – darėme Velykų puokštę, o trečiadienį vyko modeliavimas iš plastilino. Kiekvieną dieną stengiamės, kad vaikai būtų užimti, priimti ir jaustųsi gerai. Kadangi mūsų patalpos nelabai didelės, priimame iki dešimties vaikų. Dirbame dvi dienas – trečiadienį ir penktadienį, bet jeigu būtų poreikis ir atsirastų naujų vaikų, bandytume plėstis ir galvoti apie kitas dvi dienas – antradienį ir ketvirtadienį", – pasakojo J.Butkevičienė.

Tai visų bendras užsiėmimas, kuris atneša džiaugsmą vaikams ir supratimą, kad gali padėti.

Pašnekovė užsiminė, kad ši veikla jau sulaukė nemažai teigiamų atsiliepimų tiek iš pačių savanorių, tiek ir iš vaikų, kuriems laikas centre – tikras džiaugsmas.

Klaipėdiečiai dovanojo žaislų

Vaikų amžius – nuo 2,5 iki 6 metų.

"Tai vaikučiai, kurie nepateko į darželius. Taip pat tie, kuriems reikia ryšio su kitais vaikais, kad daugiau nepatirtų streso. Grupėje amžiaus skirtumas nemažas, bet vaikai vieni kitus palaiko ir padeda. Klaipėdiečiai į prašymus atsiliepė, atnešė naujų žaislų – lego, dėlionių, knygučių", – sakė direktorė.

Ši paslauga ypač padeda toms ukrainiečių šeimoms, kurios ieškosi darbo arba turi išspręsti įvairius buitinius bei socialinius klausimus.

Jelena Butkevičienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Padeda savanoriai

Šiuo metu Tautinių kultūrų centre iš viso darbuojasi dešimt savanorių.

"Dauguma ukrainiečių savanorių turi pedagoginį išsilavinimą arba studijavo pedagogiką. Savanoriai, kurie ateina iš Klaipėdos miesto, – įvairių tautų atstovai, mūsų bendrijų nariai. Tai visų bendras užsiėmimas, kuris atneša džiaugsmą vaikams ir supratimą, kad gali padėti", – kalbėjo J.Butkevičienė.

Centre vykdoma savanorių ir vaikų registracija, todėl centro darbuotojai iš anksto žino, kiek bus vaikų ir kas iš savanorių atvyks padėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių