Quantcast

Uostamiestyje konkuruos 40 Kalėdų eglučių

Jau 40 uostamiesčio įstaigų, organizacijų, bendruomenių užsiregistravo į šiemet dešimtąjį jubiliejų švenčiantį Kalėdų eglučių konkursą, kurį organizuoja Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka.

Bibliotekos kultūros programos vadovė Daiva Nakrošienė sakė, kad pernai buvo užregistruota 41 eglutė, šiemet – 40.

„Penktadienis buvo paskutinė registracijos diena. Šiuo metu turime 40 užregistruotų eglučių. Tikrai daug, žmonės aktyviai dalyvauja, jungiasi ir naujos įmonės. Eglučių nematėme, dalyviai užsiregistruoja ir toliau jas gamina, saugo paslaptyje. Eglutes mums pradės vežti gruodžio 4–5 d.“, – pasakojo pašnekovė.

Tradicinė Kalėdų eglučių kiemelio įžiebimo šventė vyks gruodžio 6 d. 18 val. Saulės kiemelyje. Atidarymo dieną mažieji klaipėdiečiai bus kviečiami į biblioteką pasižiūrėti Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklį „Pelenė“.

Norintiems jį pamatyti reikės iš anksto užsiregistruoti. Spektaklis – nemokamas.

Šiemet biblioteka ruošia ir daugiau staigmenų – Saulės kiemelyje, šalia eglučių, atsiras kupolas, į kurį užėjus bus galima pasiklausyti pasakų įrašų.

Organizatoriai skelbia, kad visą gruodį kiemelyje vyks projekto „Pop-up kiemas“ renginiai ir edukacijos – klounų teatro studijos „Dulidu“ pasirodymo premjera, atlikėjo Gyčio Šimelionio koncertas, įvairios kūrybinės dirbtuvės.

„Žmonės nori tokių dalykų – ruoštis šventėms kartu“, – kalbėjo D. Nakrošienė.

O sausio 10 d. 12 val. bibliotekoje vyks tradicinė Padėkos popietė, kurios metu bus paskelbti ir rėmėjų įsteigtais prizais apdovanoti „Gražiausių eglučių“ konkurso nugalėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sekliui

Sekliui portretas
tai tam skaitymui organizuot kažkiek pinigų - gi reikia.Bent skaitovei už kelione i biblioteka ar dar kokias būtinas išlaidas apmokėt..O mūsų Kultūros ministerijoj kas sėdi? Kiek ministrui ir jo komandai rūpi bibliotekų finansavimais ir jų problemos? Ogi neikiek:D) Apie Kultūrą Lietuvoje dabar jau dešimtis metų neišgirsi nieko gero - kiek entuziastai altruistai su retais mecenatais /Klaipėdoj - ačiū Cibauskams../ palaiko tiek turim..

>>kas čia nuotraukoj

>>kas čia nuotraukoj portretas
...tai epizodas- pavargusios Ukrainos žmonių nuo karo...

Seklys Morka

Seklys Morka portretas
"... bus galima pasiklausyti pasakų įrašų..." Kodėl įrašų? Nebėra žmonių, kurie dar moka garsiai skaityti? Gal dar kas pamenate aktorę, dėstytoją Eugeniją Jankutę kuri džiugindavo vaikus, ir ne tik juos, pasakomis, meninėmis kompozicijomis įvairiose miesto erdvėse? Jos renginiai visada būdavo nepakartojama šventė. Įrašų galima klausytis namuose, jei artimieji nemoka ar tingi skaityti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių