Quantcast

„Vaidila“ baigs savo gyvavimą: iškils modernus statinys

Jau pirmadienį buvęs kino teatras „Vaidila“ baigs savo gyvavimą – tądien prasidės pastato griovimas. Šioje vietoje iškils naujas, modernus statinys.

„Vaidila“ savo istoriją skaičiavo nuo 1971-ųjų. Klaipėdoje tai buvo pirmas plačiaekranis kino teatras, tuomet aprūpintas moderniausia technika.

Statinys buvo prekybos ir pramogų centro dalis. Greta buvo pastatytas restoranas „Bildukas“ bei vyriškų rūbų parduotuvė „Aitvaras“. Aštuntojo dešimtmečio pradžioje šis kompleksas buvo uostamiesčio pasididžiavimas.

Stengsimės viską padaryti kaip įmanoma greičiau, kad kaimynai pajustų kuo mažiau nepatogumų.

Dabar vietoj „Vaidilos“ iškilsiančiame naujame pastate įsikurs motociklų muziejus.

Būsimo muziejaus savininkas Albinas Monstavičius teigė, kad visas buvęs kino teatras bus nugriautas per pusantro ar porą mėnesių, jo vietoje išaugs naujas pastatas.

„Bus triukšmo, stengsimės apsaugoti nuo dulkių, griovėjai laistys aplinką. Stengsimės viską padaryti kaip įmanoma greičiau, kad kaimynai pajustų kuo mažiau nepatogumų. Žinau, kad ir kaip stengtumeisi, visiems geras nebūsi. Griovimas neužtruks. Dar deriname įvairius niuansus su kaimynais. Nieko neįmanomo nėra, viską padarysime“, – tikino verslininkas.

Albinas Monstavičius. J. Žurausko nuotr.

A. Monstavičius pasakojo, kad būta planų naują pastatą suprojektuoti per pusę metų ir pradėti darbus, bet viskas užsitęsė dvejus su puse metų.

Laikas buvo gaištamas dėl techninių dalykų. Žemės sklypas buvo neteisingai pamatuotas, dėl nedidelės paklaidos teko užsakyti kadastrinius matavimus. Užtruko ir susirašinėjimai su valdiškomis įstaigomis, kartais atsakymų tekdavo laukti kelis mėnesius.

Kai senojo pastato nebeliks, naujasis turėtų išaugti maždaug per metus. Jis turėtų būti 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto.

Numatoma įdomi cokolio konstrukcija, bus ir kitų išskirtinių architektūrinių sprendimų.

Perspektyva: kiek daugiau nei po metų turėtų iškilti naujas statinys. Bendrovės „Progresyvūs projektai“ vizualizacija

„Pastatas bus, jei jau pradėjome dirbti. Mes – ne valstybininkai. Klaipėdoje bus keli technikos muziejai ir tai tik gerai, jokios konkurencijos. Mūsų santykiai su visais geri. Kitaip nė negali būti, mes visi vienodai pakvaišę“, – teigė A. Monstavičius.

Muziejuje bus ne tik gausi technikos ekspozicija. A. Monstavičius planuoja ir erdves edukacijoms, numatoma įrengti nedidelę kino salę, kad būtų galima demonstruoti filmus apie senąsias transporto priemones.

„Dabar svarbiausia kuo greičiau ir kuo ramiau pasiruošti statyboms“, – teigė verslininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu ar hobis ar naivumas -atsiperkamumas bus nulis

 Nesvarbu ar hobis ar naivumas -atsiperkamumas bus nulis portretas
yra žmonių kurie maudosi piniguose,tada jie savo hobiui išleidžia milijonus nors tas hobis kitiems žmonėms atrodo naivokas , nes jie iš to turi tik nuostolių, yra žmonių kurie nusiperka brangų pastatą ir naivokai suvokdami kad iš to uždirbs, stato muziejų- miestelėnas vieną kartą apsilankęs iš smalsumo tokiame muziejuje antrą kartą nebeina ,toks muziejus būna tuščias kol kitas verslininkas nenupirks ir nesulygins su žemę tą naują pastatytą dėžę ir pastatęs daugiaaukšti modernų gyvenamąjį pastatą su butais per du aukštus ir pardavęs tada jau šis mąstantis žmogus galės maudytis piniguose . Mums nežinoma kas paskatino ši verslininką tai daryti ar hobi ar naivumas

Opa

Opa portretas
Lietuvoj išviso du su puse motociklo ir motociklininko buvo pe visa jos istorija. Koks dar motociklu muzejus? Kvepia aferizmu....

Vladas

Vladas portretas
Nebeliko normalių architektų. Kas baigė studijas už tėtušio pinigus sugeba projektuoti tik gražus.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių