Quantcast

Valandai pritemo Danės prieigos

Šeštadienio vakarą uostamiesčio centre buvo kiek tamsiau nei įprasta. Valandai tamsoje Danės skverą ir upės krantines paskandinusi Klaipėda taip prisijungė prie visame pasaulyje minimos „Žemės valandos“ ir 60 minučių leido planetai atsipūsti.

Uostamiestis šiemet neliko abejingas visame pasaulyje minimai „Žemės valandai“ – vos tik šeštadienį laikrodžiams išmušus 20.30 val. Danės skvere bei upės pakrantėse užgeso šviesos.

Tiesa, ne visų klaipėdiečių butuose šviesos valandai užtemo drauge su išjungtais Danės upės prieigų šviestuvais. Centrinėje miesto dalyje galima buvo pastebėti nemažai „šviečiančių“ langų.

Prie „Žemės valandos“ neskubėjo jungtis ir verslininkai.

Vis dėlto, šiųmetę akciją koordinuojančio susivienijimo „Žali.lt“ narys Martynas Norbutas patikino, kad miestų dalyvavimas akcijoje yra itin vertinamas ir Klaipėda valandai išjungdama pakrantės apšvietimą tapo pranašesnė nei tos savivaldybės, kurios prie akcijos visiškai neprisijungė.

„Prisijungė 42 savivaldybės iš 60. Vadinasi, 18 visai nieko nevyksta. Iš tiesų, labai vertiname kiekvieną prisijungusią savivaldybę“, - patikino pašnekovas.

M.Norbuto teigimu, šiemet miestų, miestelių ir kitų gyvenviečių savivaldybės prie „Žemės valandos“ jungėsi itin aktyviai.

Akcijos koordinatorius pasakojo šiemet pastebėjęs, jog daugumos savivaldybių atstovai pradėjo kur kas rimčiau vertinti klimato kaitos problemas ir nori prisidėti prie jų šalinimo.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad kasmet pasaulyje minima „Žemės valanda“ greičiau yra simbolinis, susimastyti kviečiantis aktas ir su klimato atšilimo kovoti reikia kasdien.

V.Grubliausko teigimu, sprendžiant klimato kaitos problemas prisidėti gali kiekvienas klaipėdietis – pakeisti kasdienės kelionės įpročius, rūšiuoti atliekas, atsakingiau naudoti elektros energijos išteklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas ta danė?

Kas ta danė? portretas
Kieno kieno ten prieigos??? Ne DanGės kartais?

>Radvilė Rumšienė

>Radvilė Rumšienė portretas
kokia geda nežinot Mėmelio istorijos ir geografijos!!!

vietinis

vietinis portretas
nieko jie nezino ir zinot nenori,ka raso-neskaito,svarbiausia,kad tik butu sensacija!!nors ir nesamoniu prirasyta!!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių