Quantcast

Vardan žmonių ir Lietuvos garsinimo („Metų klaipėdietės“ konkursas)

  • Teksto dydis:

Kviečiame iš arčiau susipažinti su „Metų klaipėdietės“ kandidatėmis. Pasidžiaukime jų darbais ir palaikykime jas. Pristatome dvi pirmąsias pretendentes į „Metų klaipėdietės“ titulą.

S. Jokužio spaustuvės vykdomoji direktorė Vaiva Jokužytė, išskirtinės užrašų knygos dizaino autorė, aplenkusi solidžius konkurentus, nustebino pasaulį Dubajuje, prestižinėje kanceliarinių prekių ir dovanų sektoriaus parodoje. Jos kūrinys pelnė „Gražiausios metų užrašų knygos dizaino“ titulą. Šis solidus laimėjimas atveria klaipėdiečiams kelius į itin išrankią Vidurio Rytų Azijos rinką. Klaipėdietei šis įvertinimas labai svarbus, nes teko konkuruoti su pasaulinio garso dizaineriais ir garsių spaustuvių komandomis. Klaipėdiečiai jau kelerius metus gamina CLOUD LINE prekės ženklo užrašų knygas, kurios labai populiarios Lietuvoje. Būtent jas ir nusiuntė į Dubajų. „Šis prekės ženklas jau tapo žinomas, įėjo į istoriją. Ir tai net ne mano pačios ar mūsų įmonės vardo, bet Klaipėdos ir Lietuvos garsinimas. Kažkur labai toli, už tūkstančių kilometrų, žmonės pirmąsyk išgirdo apie Lietuvą. Todėl savo stende parodoje mes buvome pakabinę Lietuvos žemėlapį ir trispalvę. Lankytojams nuolat rodėme, kur yra mūsų šalis. Žinoma, visi klausė, ar esame prie jūros. Klausimų po mūsų laimėjimo apie Lietuvą sulaukdavome labai daug, ypač iš Rytų kraštų. O išgirdę, kiek pas mus gyvena žmonių, juos ištikdavo savotiškas kultūrinis šokas, kad tokia maža šalis kuria tokius produktus“, – kalbėjo Vaiva, dėl kurios kūrinio didelė pasaulio dalis staiga išgirdo apie Klaipėdą ir Lietuvą. Pasaulinio garso įvertinimas pačiai Vaivai buvo didelis motyvacinis stimulas, svarbus kiekvienam kūrėjui. „Tai, ką darau, darau iš širdies, su didele meile, nes kūryboje toks dalykas labai svarbus. Ir kad mūsų pastangos ir darbas buvo taip įvertinti, neįkainojama jokiais pinigais. Kai pastebimas kūrėjo darbas, jam yra pats didžiausias apdovanojimas. Ar po to sulauksime daugiau užsakymų, šis klausimas yra antraeilis, svarbiausia – įvertinimas, nes tai suteikia dar daugiau motyvacijos toliau kurti, vykti į parodas, rodyti savo darbus, kalbėti, kad tai sukurta ir pagaminta Lietuvoje, Klaipėdoje“, – tvirtino pasaulinėje parodoje Dubajuje savo darbais sužibėjusi kandidatė į Metų klaipėdietes V. Jokužytė. Kiekvienos naujos darbo knygos atsiradimas prasideda būtent nuo Vaivos idėjos, tačiau kūrėja pripažįsta, kad be kūrybiškos ir atsidavusios komandos bet kokį sumanymą įgyvendinti būtų labai sunku.


Klaipėdos socialinių paslaugų centro „Danė“ senyvo amžiaus žmonių padaliniui Airida Rinkevičienė vadovauja jau devintus metus, nuo pat jo įkūrimo. Tai – dienos centras senyvo amžiaus žmonėms, kuriems neretai prireikia ne tik fizinės, bet ir dvasinės pagalbos. „Kai pabaigiau studijas, mano darbas buvo susijęs tik su senjorais. Pirmieji mano socialinio darbo žingsniai buvo globos namuose. Deja, po ketverių metų teko keisti darbą, nes labai susitapatinau su jų gyvenimais, skausmais, paskui prasidėjo netektys, buvo labai sunku. Todėl trumpam pasitraukiau, bet išėjusi iš globos namų supratau, kad be socialinio darbo negaliu“, – kalbėjo A. Rinkevičienė. Moteris teigė, kad daug turėjo dirbti su savimi, kad sutvirtėtų morališkai, kad paskui galėtų padėti kitiems, kuriems to labiausiai reikia. „Man pavyko. Ir didžiausias komplimentas, kai pagalbos ieškantys žmonės po pokalbio su manimi išeina su viltimi, neretai sako, kad kaip po terapijos. Man tai jau daugiau nei darbas, tai tapo gyvenimo būdu. Neskaičiuoju nei darbo laiko, nei jėgų“, – kalbėjo su senoliais dienos centre dirbanti Airida. Moteris neslepia, kad daugumą darbų daro neatlygintinai. Tą pastebi ir žmonės, su kuriais ji dirba. Centrą nuolat lanko apie 40 senjorų. Jų nuomone, A. Rinkevičienė itin nuoširdus ir rūpestingas žmogus, daranti kur kas daugiau, nei priklauso pagal pareigas, ir ji itin verta Metų klaipėdietės titulo. Jos dėka centre senjorai turi galimybę dalyvauti įvairiose veiklose, kūrybiniuose užsiėmimuose. Veikla neapsiriboja tik pačiame centre, senjorai vyksta į ekskursijas ir susitikimus. Senoliai tikina, kad centras yra antri jų namai, kur jie praleidžia beveik visą dieną, bet laikas jiems prabėga greitai, linksmai ir turiningai Airidos ir viso personalo dėka. „Tai yra tokia vieta, kur labai greitai matosi, kuris darbuotojas yra tarsi ne savo vietoje. Džiugu, kad jų kaita pas mus nėra didelė, bet ta komanda, kuri čia dirba, labai džiaugiuosi. Tai labai nuoširdžiai socialiniam darbui atsidavę žmonės. Jei ne jų pastangos, ir tų gerų atsiliepimų nebūtų. Tai ne mano vienos nuopelnas, o visų centro darbuotojų. Nes jei nesutartume ar į skirtingas puses visi žiūrėtume, turbūt vargiai būtume sukūrę tą aplinką, kurioje atgaivą randa pagyvenę žmonės“, – įsitikinusi kandidatė į Metų klaipėdietės titulą.

Kviečiame balsuoti už kandidates https://metu-klaipediete.diena.lt/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių