Quantcast

Veikla – Klaipėdos labui: kviečia teikti paraiškas

Klaipėdos savivaldybės administracija ragina teikti paraiškas dėl visuomenei naudingų veiklų organizavimo. Prašymų laukiama iš aktyvių uostamiesčio teritorijoje veikiančių įstaigų ir organizacijų.

Savivaldybės paskelbtame pranešime nurodyta, kad visuomenei naudinga veikla – neatlyginamos nedidelės apimties naudingos paslaugos, kurias savivaldybės teritorijos gyventojai, gaunantys piniginę socialinę paramą, atlieka bendruomenės labui.

Įvardytos ir konkrečios galimos veiklos.

Tai aplinkos (teritorijų, skirtų visuomenės poreikiams) tvarkymas; parkų, miškų, medelynų, želdinių, krūmų tvarkymas ir priežiūra; veikla socialinėse, švietimo, sveikatos, kultūros ir kitose įstaigose ir institucijose; veikla nevyriausybinėse organizacijose, veikiančiose socialinės, švietimo, sveikatos, kultūros, aplinkosaugos srityse.

Taip pat pagalba teikiant socialines paslaugas; pagalba organizuojant kultūros, sporto ir kitus renginius; kita gyvybei ir sveikatai pavojaus nekelianti ir specialaus pasirengimo bei kvalifikacijos nereikalaujanti veikla bendruomenės labui.

Prašymų bus laukiama iki sausio 21 d.

Veiklos organizavimo laikotarpis – metai, pradedant nuo vasario 1 d. ir baigiant 2023-iųjų vasario 1-ąja.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrio vyriausiosios specialistės Reginos Procykienės, savivaldybė jau sulaukė prašymų.

"Dėl visuomenei naudingos veiklos organizavimo esame sulaukę 13 prašymų. Minėtos įstaigos nėra naujos, jos veiklą organizavo ir 2021 m. Pernai įgaliojimas organizuoti visuomenei naudingą veiklą pasitelkiant savivaldybės bendruomenės narius buvo suteiktas 23 įstaigoms. Dažniausiai organizatorių siūloma veikla: aplinkos tvarkymas, veikla socialinėse, švietimo, sveikatos, kultūros ir kitose įstaigose ir institucijose, kita gyvybei ir sveikatai pavojaus nekelianti ir specialaus pasirengimo bei kvalifikacijos nereikalaujanti veikla bendruomenės labui. Per 2021 m. buvo išduota 213 siuntimų visuomenei naudingai veiklai atlikti. Veiklą atliko 135 asmenys", – tvirtino R.Procykienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių