Quantcast

Vitės progimnazijos stadione užvirė darbai: jau ryškėja kontūrai

Vitės progimnazijos stadione verda darbai, vilniečių įmonės darbininkai čia triūsia nuo ankstyvo ryto. Jau ryškėja rekonstruojamo stadiono kontūrai.

Dėl šio stadiono ne vienerius metus ginčytasi, ilgai laukta kvalifikuotų specialistų išvados dėl jame likusios taršos, kuri čia, kaip manyta, atsirado dėl kai kurių uosto įmonių veiklos.

Galiausiai ištirta, kad viršutinis žemės sluoksnis užterštas sveikatai žalingomis medžiagomis, todėl jį būtina nukasti ir tik tada pradėti aikštyno atnaujinimą.

Pavasarį buvo nukastas apie pusmetrio storio žemės sluoksnis, vėliau želdynų vietos užpiltos nauja žeme.

Balandžio pabaigoje pasirašyta stadiono įrengimo rangos sutartis su bendrove "Rolana", užsiimančia sporto paskirties bei kitų lauko inžinerinių statinių projektavimu bei statyba.

Įmonė įsipareigojo sporto aikštyną įrengti per pusmetį. Jau praėjo beveik pusė numatyto termino.

Darbininkai kasdien pradeda darbą gerokai prieš 8 val.

Arčiausiai stadiono gyvenantys klaipėdiečiai mato, kaip sparčiai keičiasi vaizdas buvusioje apgailėtinoje sporto aikštėje.

Susitiksime stadiono atidarymo šventėje.

Įmonės "Rolana" vadovas tikino, kad kol kas darbai vyksta be sutrikimų, kaip teigiama, nuo numatyto plano neatsiliekama.

"Tikimės, kad spalį ar lapkritį jau galėsime sveikinti vieni kitus su pabaigtuvėmis. Kol kas turime visas reikiamas medžiagas, neprarandame vilties, kad taip bus ir toliau. Tiesa, jei kokių nors granulių pritrūks, aikštėje negalėsime kloti dangos. Kol kas tokių dalykų numatyti neįmanoma, bet mes nusiteikę optimistiškai. Susitiksime stadiono atidarymo šventėje", – viltingai kalbėjo įmonės direktorius Rolandas Gaidys.

Aplinkinių namų gyventojai ilgus metus buvo įpratę apleistame stadione vedžioti šunis. Ne visi buvo linkę susirinkti augintinių "dovanėles".

Kai kurių šunų mylėtojų įpročiai nepasikeitė ir stadione įsibėgėjus darbams.

Tačiau R.Gaidys tikino, kad dėl to konfliktų su klaipėdiečiais darbininkai neturėjo. Gali būti, kad keturkojus šeimininkai vedžioja anksčiau, nei darbą pradeda darbininkai.

"Tikiuosi, vėliau tokie įpročiai neturėtų būti problema. Kiek žinau, stadionas bus aptvertas, gerai apšviestas, o ir žmonės gal susipras, kad ši vieta netinkama gyvūnų gamtiniams reikalams", – svarstė įmonės vadovas.

Tikimasi, kad rugsėjį ir spalį progimnazijos mokiniai ras būdų sportuoti kitose erdvėse. Pavasarį vaikai per kūno kultūros pamokas vaikštinėdavo aplink mokyklą arba eidavo į tolimesnį žygį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių