Quantcast

Klaipėdos muitininkams įkliuvo latviai: klastą išdavė medžiaginėmis kišenėmis apsiūti marškinėliai

  • Teksto dydis:

Lietuvos muitinės pareigūnai pastebi populiarėjančios vandens pypkių tabako kontrabandos tendenciją. Šią medžiagą visokiais būdais bandoma pargabenti iš Rusijos, nors tai – draudžiama. Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai vėl fiksavo du vandens pypkių tabako kontrabandos atvejus.

Du Latvijos piliečiai į Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio postą iš Rusijos Federacijos atėjo pėsčiųjų taku rugsėjo 2-ąją, prieš vidurnaktį. Lietuvos valstybinę sieną kirtę armenys muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad deklaruojamų prekių neturi, tačiau pareigūnai aptiko, kad asmenys nelegaliai gabena vandens pypkių tabako pakuotes.

Akivaizdu, kad tam buvo kruopščiai pasiruošta, nes asmenys buvo pasisiuvę specialią aprangą, pritaikytą kontrabandinėms prekėms gabenti: Latvijos piliečių marškinėliai buvo apsiūti medžiaginėmis kišenėmis.

Vienas asmuo po viršutiniais rūbais ant marškinėlių prisiūtose specialiose kišenėse buvo prisikišęs keturiolika pakelių (2,64 kg) vandens pypkių tabako.

Kitas asmuo tokiu pat būdu nelegaliai gabeno 21 pakuotę vandens pypkių tabako. Dar keturias pakuotes muitinės pareigūnai aptiko asmens kelioniniame krepšyje. Iš viso jis nuo muitinės kontrolės nuslėpė ir kontrabandos būdu gabeno 25 pakuotes (4,88 kg) vandens pypkių tabako.

Kontrabanda gabentas tabakas sulaikytas, abu Latvijos piliečiai patraukti administracinėn atsakomybėn dėl kontrabandos.

Jau ne pirmą kartą Latvijos piliečiai, vykdami iš Rusijos Federacijos į Lietuvą, demonstruoja išradingumą. Prieš dvi savaites Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio poste dirbantys muitinės pareigūnai iš Rusijos Federacijos į Lietuvą pėsčiųjų taku atvykusio Latvijos piliečio kelioniniame lagamine rado vieną dėžutę ir devynis pakelius (2,18 kg) vandens pypkių tabako, o rūbų kišenėse ir po marškinėliais bei kelnėmis aptiko dar 28 pakelius (6,94 kg) kontrabanda gabento vandens pypkių tabako.

Tabako gaminius asmuo prie kūno buvo prisiklijavęs lipnia juosta. Kontrabanda gabentas prekes muitinės pareigūnai sulaikė, asmuo patrauktas administracinėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių