Quantcast

Policija išaiškino Klaipėdoje nelegaliai alkoholiu prekiavusius vyrus

Policija išaiškino Klaipėdoje nelegaliai alkoholiu prekiavusius du vyrus.

Naktį iš praeito ketvirtadienio į penktadienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, skirtą neteisėtai prekybai alkoholiniais gėrimais užkardyti.

Tikrindami turimą informaciją, esą taksi automobilio vairuotojas galimai neteisėtai pardavinėja alkoholinius gėrimus, pareigūnai išsikvietė taksi.

Jo 54 metų vairuotojas pareigūnams pardavė du butelius stiprių alkoholinių gėrimų. 

Kaip pranešė policija, apžiūrint asmens transporto priemonę, bagažinėje buvo rastos ir paimtos dar šešios alaus skardinės. 

Pradėta administracinė teisena dėl neteisėto vertimosi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla.

Taip pat buvo tikrinama informacija, neva per vieną programėlę elektroninėje erdvėje gali būti nelegaliai prekiaujama alkoholiniais gėrimais, o jų įsigyti gali ir nepilnamečiai asmenys.

Į pareigūnų žinutę, esą norėtų įsigyti alkoholio, atsiliepęs asmuo, sutiko atvežti sutartų gėrimų į nurodytą vietą.

Automobiliu „Toyota“ atvykęs 23 metų vyras kontrolinį pirkimą vykdžiusiems pareigūnams pardavė putojančio vyno ir stipraus alkoholio.

Apžiūrint vyro automobilį, bagažinėje rasta ir paimta 20 įvairios talpos butelių su įvairiais alkoholiniais gėrimais. Šiuo atveju taip pat pradėta administracinė teisena.

Vyrai į pareigūnų akiratį papuolė pirmą kartą.

Už šį nusižengimą gresia bauda nuo 390 iki 1100 eurų.

„Per 2023 metus Klaipėdos apskr. VPK VTT Prevencijos skyriaus pareigūnai vykdė 15 priemonių dėl galimų prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos pažeidimų užkardymo. Per jas nustatyti 44 pažeidimai. Tokio pobūdžio priemonės vykdomos nuolat. Per jas tikrinami galimi prekybos laiko ribojimo, pardavimo nepilnamečiams asmenims, nelegalios prekybos ir kt. pažeidimai“, – teigė Klaipėdos AVPK atstovė spaudai Asta Kažukauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vienisas

Vienisas portretas
Seniai Balantaina bebandziau...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių