Quantcast

Uostamiestyje prie geležinkelio dingo vijokliai

Policijos pareigūnams ne tik teks aiškintis, kas apipaišė nuo geležinkelio sklindančius garsus sugeriančią sienelę, bet ir kur dingo vijokliai, turėję kabintis į šią sienelę.

Į miesto policijos komisariatą kreipėsi įmonės, prižiūrinčios minėtas sieneles Stadiono ir Geležinkelio gatvėse, atsakingas darbuotojas. Matyt, pareiškimas policijai „gimė“ po įmonės darbuotojų apsilankymo šiose gatvėse.

Jie pastebėjo tris piktybinius kažkieno įvykdytus veiksmus. Pirmiausia užfiksuoti grafičiai. Jų pastebėta ne tik ant pačios sienelės, ties parku, bet ir ant sienelės konstrukcijų sutvirtinimo kolonų. Keliose vietose kažkas išraitė savo tagus – grafitininkų parašus.

Kol kas šių terlionių ant neseniai sumontuotų sienelių nėra daug, bet jeigu jos tose vietose liks, labai greitai visa siena bus išterliota.

Kitas skundo punktas – Stadiono gatvėje neliko sferinio veidrodžio, kuris buvo labai reikalingas važiuojantiesiems šia gatvele nuo stadiono pusės netoli susikirtimo su Malūnininkų gatve. Stulpas, ant kurio buvo sumontuotas šis veidrodis, yra, o paties veidrodžio nebėra. Ar jį kas nors pavogė ar nulaužė audra, kol kas neaišku.

Dar vienas įmonės atstovo nurodytas nusikaltimas – nupjauta dalis vijoklių, pasodintų prie sienelės. Ir tikrai, daugelyje vietų tarp gausiai suvešėjusių piktžolių, kurios kai kuriose vietose jau primena krūmus, galima įžiūrėti vijoklius. Lengviausia juos aptikti prie augalams vytis sumontuotų sienelės virvučių.

Geležinkelio gatvėje nuosavuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai stebisi neprižiūrima aplinka. Prieš savo namus nenorintys matyti netvarkos kai kurie gyventojai ėmėsi patys tvarkyti patvorį – išrovė piktžoles ir pasodino savo augalus.

Stadiono gatvėje ties Malūnininkų gatve tikrai nebėra vijoklių, atidžiau apžiūrėjus, atrodo, kad kažkas juos tyčia nupjovė. Kas ir kodėl taip pasielgė, aiškinsis policininkai.

Pareiškime policijai nurodyta, kad šie augalai buvo nupjauti tyčia.

Vietos gyventojai tikino, kad ne visas patvorys buvo apsodintas besivejančiais augalais, kai kuriose vietose nebuvo įrengtos ir virvės jiems vytis.

Praėjusią savaitę Geležinkelio gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai buvo susitikę su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovais ir kalbėjosi apie aktualias abiem pusėms problemas.

Paaiškėjo, kad garsą slopinančių sienelių įrengimo projektas dar nebaigtas. Kol darbai oficialiai nėra priimti, infrastruktūros ir aplinkos priežiūra yra rangos darbus atliekančios įmonės dispozicijoje.

Vėliau bus numatyta, kas turės žiūrėti tvarkos prie šių garsą slopinančių tvorų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaune Svaros darbuotojai su trimeriais pjauna ne tik zole bet ir medeliu kamienus,matyt ir cia taip pasidarbuota.

svarbiu ziniu laikrastis?

svarbiu ziniu laikrastis? portretas
ir tai laibai svari žinia? neturite temu?

...

... portretas
ukrainiečiai pavogė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių