Quantcast

Uostamiestyje pavežėjas nubaustas už neteisėtą prekybą alkoholiu

Neteisėtai teikiantys alkoholio pristatymo paslaugas taksi vairuotojai bei pavežėjai neturėtų būti tikri, jog liks nenubausti. Pareigūnai turi daugybę būdų susekti taip besielgiančius asmenis, o surengę patikras prigriebia juos su įkalčiais.

Kaip tikino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Asta Kažukauskienė, Prevencijos skyriaus pareigūnai reaguoja į gyventojų skundus ir nuolat stebi elektroninėje erdvėje žinutes bei skelbimus, kuriuose reklamuojamos paslaugos. Viena tokių – alkoholinių gėrimų pristatymas į namus ir svaigalų pardavimas neturint teisės verstis tokia veikla.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus pareigūnai, apsimetę pirkėjais, nutvėrė du pažeidėjus.

Vienas jų – 26-erių pavežėjas. Vėlų praėjusio trečiadienio vakarą į Debreceno gatvę jis atvežė tris butelius stiprių alkoholinių gėrimų.

Mašinoje jis turėjo dar 3,8 litro alkoholio, matyt, tą vakarą pirkėjais apsimetę pareigūnai buvo ne vieninteliai jo klientai.

Kitas gėrimų tiekėjas įkliuvo 1 val. nakties Smiltelės gatvėje. 33 metų vyras atvežė litrą naminės degtinės. Pričiuptas policininkų jis prisipažino namuose turintis dar du litrus šio stipraus gėrimo ir tikino įsigijęs jo savo reikmėms.

Pareigūnai atliko dalinę šio vyro apžiūrą ir striukės kišenėje rado maišelį baltų miltelių. Įtariama, kad tai gali būti narkotikai. Kokie ir kokios koncentracijos, atsakys kriminalistikos ekspertai.

A. Kažukauskienė patikino, kad tą naktį policininkai bandė atlikti dar du kontrolinius pirkimus, bet nusižengimų įstatymui daugiau neužfiksavo.

Panašių patikrų metu policininkai stebi, ar pardavėjai neparduoda gėrimų po darbo valandų arba jaunesniems nei leidžiama asmenims.

Pernai buvo surengta 19 tokių prevencinių patikrų, jų metu pradėtos 29 administracinės teisenos. 10 nuobaudų skirta už tai, kad alkoholinius gėrimus asmenys pardavė neturėdami licencijos verstis tokia veikla, ir 19 nuobaudų už tai, jog pažeidė mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais pardavimo, laikymo ar gabenimo tvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
daugiau tokiu,patikrinimu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių