Quantcast

Lifte įstrigusi mergytė šoką sukėlė ir kaimynams: parėjau namo ir pradėjau drebėti

  • Teksto dydis:

Šiauliuose trylikos aukštų namo lifte buvo įstrigusi šešerių metų mergaitė. Tiksliau – užstrigo jos ranka. Anot kaimynų, vaikai žaidė gaudynių, pasakojama LNK reportaže.

„Skambino vienuolikmetė, kuri pasakė, kad jos draugė, šešerių metų mergaitė įkišo ranką tarp lifto durų ir jos negali ištraukti“, – pasakojo Šiaulių apskrities policijos atstovas Artūras Šliavas.

Iš pradžių į pagalbą suskubo namo gyventojai.

„Mes čia visi subėgome, per tą tarpą laikome, o liftas nė pirmyn, nė atgal“, – teigė kaimynė Janina Jankauskienė.

Išlaisvinti vaiko atvyko policijos pareigūnai. Jie į laiptinę įbėgo nešini specialiais įrankiais.

„Panaudojo viena iš įrankių – laužtuvą ir tiesiog atlupo duris. Mergaitei ranką pavyko ištraukti. Ranka buvo sveika, nesužalota“, – tęsė A. Šliavas.

Mergaitė atsipirko tik dideliu išgąsčiu. Jo netrūko ir į pagalbą atskubėjusiems kaimynams.

„Nedidelė mergytė. Ji pradėjo rėkti, verkti, bijojo, kad rankos nenutrauktų. Aš net išsigandau, parėjau namo, pradėjau drebėti“, – sakė J. Jankauskienė.

O išsigąsti buvo ko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Jeigu kas nors būtų paspaudęs iškvietimo mygtuką, galėjo įvykti labai didelė nelaimė ir neaišku, koks būtų sužalojimas“, – kalbėjo A. Šliavas.

Anot kaimynės, vaikai galėjo ir patys prisižaisti.

„Jie lakstė pirmyn atgal ir galbūt net durys pastrigo“, – pasakojo J. Jankauskienė.

Šį liftą prižiūrinti bendrovė tikina, kad liftas techniškai tvarkingas, bet labai senas. Seni modeliai neturi fotodaviklio ar fotograndinių, tad kliūtį užfiksuoja prasčiau.

„Kliūtis buvo vaiko ranka, bet ji – labai plona, o sename lifte durys gali nesureaguoti, jeigu kliūtis yra iki 5 cm pločio“, – sakė UAB „Šiaulių liftas“ direktorius Mantas Romaška.

Taip pat įmonė paneigė žmonių nuogąstavimus, jog pajudėjęs liftas galėjo nutraukti mergaitei ranką. Anot specialistų, įstrigusi bet kokia menkiausia kliūtis automatiškai neleidžia iškviesti lifto. Taip pat bendrovė ragina tėvus prižiūrėti savo vaikus ir neleisti mažamečiams vieniems naudotis liftais. Tai griežtai nurodyta ir naudojimosi taisyklėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Tam "jautriam" V - tegu ir jūsų vaikams arba anūkams niekad nieko nenutinka, kad jokios tarnybos jumis nesusidomėtų...

V

V portretas
Tėvais turėtų soc tarnybos pasidomėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių