Quantcast

Žvejus išgelbėjęs ugniagesys: bėgdamas ledu pats keturis kartus įlūžau

  • Teksto dydis:

„Vienam žmogui svarbiausia gyvybė, o kitam – žuveliokas, dėl kurio galima ja rizikuoti“, – sakė trečiadienį įlūžusį žvejį ir jo draugą gelbėjęs Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis ugniagesys gelbėtojas Agnius Berniūnas.

Kaip feisbuko paskyroje skelbia Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, trečiadienio vidurdienį ugniagesiai gavo pranešimą, kad  Utenos rajone, Sudeikių seniūnijoje, Alaušų kaime, Alaušo ežere, įlūžo žvejys.

Pasak socialiniuose tinkluose skelbiamos informacijos, į įvykio vietą buvo išsiųsti Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Užpalių ugniagesių komandos ugniagesiai gelbėtojai, medikai ir policijos pareigūnai. Tačiau gelbėtojai privažiuoti prie ežero negalėjo, nes jų automobilis užklimpo sniege likus 200 m iki ežero.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Pasiėmęs gelbėjimo ratą ir prisirišęs virvę bėgau ledu iki skęstančio žvejo, kuris buvo už 300 m nuo kranto, bėgdamas pats įlūžau, bet su smaigais greitai išlipau. Įšokęs į eketę prie skęstančiojo, bandžiau jį kalbinti, bet žmogus nebekalbėjo. Uždėjau jam gelbėjimo ratą, pririšau virvę ir parodžiau ant kranto likusiems ugniagesiams, kad trauktų jį. Paskui mane su gelbėjimo rogėmis bėgo ugniagesys gelbėtojas Aurimas Motiejūnas. Paguldėm nukentėjusįjį ant rogių ir stūmėme į krantą. Skendusio vyro draugui tuo metu liepiau gulėti ir nesikelti, kad neįlūžtų. Paskui grįžau, pririšau prie jo virvę partempėme į krantą. Bėgdamas ledu pats net keturis kartus įlūžau, nes ledo storis tesiekė 3-4 cm“, – pasakojo A. Berniūnas.

Bėgdamas ledu pats net keturis kartus įlūžau, nes ledo storis tesiekė 3-4 cm.

Ugniagesys gelbėtojas neslėpė, kad ši gelbėjimo operacija buvo sudėtinga ir pareikalavo daug jėgų. Juk žvejai, pasak gelbėtojų, buvo ežero viduryje, iki  jų reikėjo ne tik nubėgti, bet ir partempti juos ant kranto.  Ugniagesiams  padėjo ir ten buvę policijos pareigūnai. Kai žmonės buvo išgelbėti, narai antrą kartą grįžo ant ledo surinkti ten likusios žvejų įrangos.

Pasak feisbuke esančio įrašo, iš eketės ištrauktas žvejys buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir nuvežtas į ligoninę. Kitas vyras dėkojo gelbėtojams ir teigė nuo šios dienos švęsiantis antrąjį savo gimtadienį. „Noriu palinkėti žvejams branginti savo gyvybes. Vienoje vietoje ledas galbūt yra pakankamo storio, bet už kelių žingsnių jis gali būti pražūtingas. Manau, šie išgelbėti vyrai suprato, kaip lengvai gali prarasti gyvybę ir daugiau taip nerizikuos“, – sakė gelbėtojas.

Pernai Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai į iškvietimus vyko 15 kartų. 2022 m. iš vandens telkinių buvo ištraukti trys skenduoliai,  2021 m. – vienas, 2020 m. – du.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
sitie zvejai turetu moketi tukstantines baudas uz lipima ant ledo

Vilius

Vilius portretas
Šaunuoliai ,pats mačiau,PAGARBA.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių