Quantcast

Dėl prekybos dopingu prieš teismą stos šiaulietis, kaunietis ir mažeikiškis

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūra pirmadienį pranešė apie baigtą ikiteisminį tyrimą, kuriame prekyba dopingu yra kaltinami trys vyrai.

41-erių buvęs sporto klubo Šiauliuose vadovas ir treneris N. Č., 39-erių Kaune esančio sporto klubo trenerio asistentas R. G ir 20-metis Mažeikių rajono gyventojas R. S. yra kaltinami neteisėtu disponavimu dopingu turint tikslą jį platinti, o pirmasis iš vyrų taip pat kaltinamas ir neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, užpernai N. Č. nuvyko į Vilnių, kur įsigijo 320 vienetų tablečių, kurių sudėtyje yra labai didelis kiekis psichotropinės medžiagos ir beveik 7 tūkstančius įvairių buteliukų, ampulių, tablečių, piliulių ir buteliukų preparatų, prilyginamų dopingui. Įgytas medžiagas jis laikė savo sporto klube.

Mažeikiškis R. S. iš N. Č. pernai pavasarį ir vasarą, per kelioliką kartų, įsigijo apie 6 tūkst. vienetų įvairių anabolinių androgeninių steroidų ir juos laikė Mažeikių rajone gyvenančios giminaitės sandėliuke. Turimus preparatus jis pardavinėjo internetu, kaip papildus sportui.

Dalį preparatų per du kartus iš jo įsigijo trečiasis kaltinamasis R. G..

Pareigūnai atliktų kratų metu pas visus tris kaltinamuosius rado dopingo medžiagų. Savo kaltę vyrai pripažįsta.

Už neteisėtą disponavimą dopingu turint tikslą jį platinti kaltinamiesiems gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų – laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių