Quantcast

Dvylika kartų teista moteris teismų langus išdaužė ne pirmąsyk: kerštavo teisėjui

  • Teksto dydis:

Neblaivi 30-metė Panevėžyje su plyta iškūlė dviejų teismų langus. Ji aiškino turinti pykčio ant teisėjų, praneša LNK.

Panevėžio teismai stiklins langus. Pavojingos šukės styros, kol gamintojai įstatys naujus.

Panevėžio apygardos ir apylinkės teismų langai sutrupėjo nuo vienos moters plytos. Saugomų įstaigų vaizdo kameros rodė, koks sudėtingas buvo šios moters nusikaltimo kelias: ant slidžių laiptų ji pirmiausia nusivartė. Vėliau pareigūnai nustatė, kad panevėžietė buvo girta, krito minkštai ir nesusižalojo, todėl kerštas teismui, pasiekus vertikalią kūno padėtį, buvo įvykdytas.

„Ji pikta ant kažkurio teisėjo, prašė parodyti jai bylą“, – teigė Panevėžio apylinkės teismo Ūkio skyriaus vedėjas Robertas Liepinis.

Plyta, paleista į teismo langą, kiaurai stiklo paketų neprakirto. Apylinkės teisme budintis vyras su plyta naktinėjančią moterį užkalbino, kol atvažiuos policija. Panevėžietė jam prisipažino, kad į Apylinkės teismą atėjo daužyti langų, prieš tai išdaužiusi Apygardos teismo.

Ji pikta ant kažkurio teisėjo, prašė parodyti jai bylą.

„Jis pradėjo su ja šnekėti. Ji pasakė, kad jau išdaužė Apygardos teismo langą, o dabar atėjusi išdaužė čia“, – pasakojo R. Liepinis.

Kuo įtariamąją sudomino budėtojas, kad abu sulaukė policijos, teismas nežino. Atvažiavusi pareigūną ant laiptų ištiko panaši lemtis. Kai pareigūnas ant ledo tapo stabilesnis, įtariamoji buvo išvežta į areštinę.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Apygardos teisme nakties įvykių buvo mažiau.

„Išdužo stiklo paketo dalis, o kita liko sveika, todėl nereikėjo naktį važiuoti ir kažko daryti, klijuoti ar pan.“, – šnekėjo Panevėžio apygardos teismo Ūkio skyriaus vedėjas Rolandas Einoris.

Apygardos teismo langai nuo tos pačios moters dūžta antrąkart. Pernai akmuo skrido kiaurai, kabinete atsirado trinkelių, kitokių kietų medžiagų, buvo sugadintos žaliuzės, spausdintuvas. Už šį nusikaltimą, taip pat dėl išdaužytų savivaldybės durų bei mediko sužalojimo įtariamoji buvo nubausta daugiau kaip metams nelaisvės, bet nuosprendį apskundė tam pačiam, jos vėl išdaužytais langais, teismui.

Stop kadras

„Skundas atkeliavo į mūsų teismą, bet kadangi mes esame nukentėjusioji šalis toje byloje, tai siekiant nešališkumo ir objektyvaus skundo išnagrinėjimo, Apygardos teismas nusišalino nuo skundo nagrinėjimo. Mes kreipėmės į Lietuvos apeliacinį teismą su prašymu perduoti nagrinėti skundą kitam teismui“, – komentavo Panevėžio Apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Teismo langų daužytoja policijai gerai žinoma. Ji dvylika kartų teista už turto sugadinimą, viešosios tvarkos pažeidimus, melagingus pranešimus, pasipriešinimą pareigūnams. Nusikaltimus esą ji daro būdama neblaivi. Kaip juos užkardyti, policija nežino. Moteris yra pakaltinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L?

L? portretas
Tai izoliuokit, jeigu pakaltinama. Akivaizdžiai prašosi nemokamo būsto ir maitinimo. Pavargo žmogus nuo laisvės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių