Quantcast

Keturiose Europos valstybėse pavogtų visureigių kėbulai buvo gabenami į Baltarusiją

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė uzbeko vairuojamą krovininį automobilį, į Baltarusiją gabenusį keturiose skirtingose šalyse vogtų automobilių kėbulus.

Sekmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai Medininkų pasienio kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją važiavusio Uzbekistane registruoto vilkiko DAF su puspriekabe „Wielton“ dokumentus. DAF vairavo 23-ejų Uzbekistano pilietis. Puspriekabėje buvo gabenami automobilių kėbulai.

Krovinys pasieniečiams sukėlė įtarimų. Nebuvo paparasta nustatyti į Baltarusiją gabenamų keturių visureigių kėbulų identifikavimo numerius (VIN): visi jie buvo sunaikinti, o identifikaciniai lipdukai – nuplėšti.

Atlikdami nuodugnią krovinio apžiūrą ir patikrą netrukus pasieniečiai kartu su FRONTEX pareigūnais nustatė, kad visi keturi automobiliai yra vogti ir ieškomi Europos šalyse. Vieno „Toyota Land Cruiser“ paieška 2023 m. lapkritį buvo paskelbta Norvegijoje, o kito tokio pat – šių metų vasarį Nyderlanduose. „Lexus RX300“ Italijoje ieškomas nuo praėjusių metų liepos, o „Mercedes-Benz G500“ – Vokietijoje nuo šių metų kovo.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Vairuotojas buvo apklaustas kaip liudytojas ir vėliau paleistas. Vilkikas su puspriekabe bei kroviniu saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių