Quantcast

A. Mazuronis aplankė Kauno kalėjime kalintį Seimo narį V. Gapšį

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis Kauno kalėjime penktadienio popietę aplankė laisvės atėmimo bausmę atliekantį Seimo narį, partijos frakcijos atstovą Vytautą Gapšį.

Kaip pranešė TV3 Žinios, per dvi valandas trukusį susitikimą buvo aptartos politinės aktualijos ir artėjanti apkaltą – V. Gapšys ruošiasi vizitui į Seimą per savo apkaltą kitą savaitę.

Pasak A. Mazuronio, V. Gapšys ta pačia kamera dalijasi kartu su juo nuteistu buvusiu Liberalų sąjūdžio vadovu, buvusiu Seimo narius Eligijumi Masiuliu ir dar vienu nuteistuoju.

Seimas antradienį pradėjo apkaltą politinės korupcijos byloje nuteistam ir kalėjime bausmę atliekančiam opozicinės Darbo partijos frakcijos atstovui V. Gapšiui.

Toks nutarimas priimtas už balsavus 95 Seimo nariams, prieš buvo vienas ir susilaikė trys parlamentarai.

Dėl V. Gapšio mandato panaikinimo bus sprendžiama kitą savaitę, gruodžio 21 dieną.

Kadangi V. Gapšio atžvilgiu yra įsiteisėjęs apkaltinamasis nuosprendis, apkaltos procesas vyks supaprastinta tvarka. 

Tokiu atveju kreiptis į Konstitucinį Teismą nereikia, parlamentarai iškart balsuos, ar panaikinti V. Gapšio Seimo nario mandatą.

Kad mandatas būtų panaikintas, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 85 Seimo nariai iš 141.

Lietuvos apeliacinis teismas dėl korupcinių nusikaltimų V. Gapšiui skyrė puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę. 

Teismas konstatavo, kad buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis prašė V. Gapšio, pasinaudojant Seimo nario padėtimi ir įtaka bendrapartiečiams, paveikti kitus valstybės tarnautojus – tuometinę Seimo pirmininkę, Darbo partijos frakcijos Seime narius, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovybę ir narius bei žemės ūkio ministrę, – kad šie vykdydami įgaliojimus teisėtai ir neteisėtai veiktų taip, kaip prašė R. Kurlianskis.

Anot teismo pranešimo, už tai susitarta dėl neteisėto atlygio – užmaskuotų kyšių, kurie, V. Gapšiui pažadėjus paveikti prašomus asmenis ir pačiam atlikus R. Kurlianskio pageidaujamus veiksmus, gauti kaip papildoma 12,1 tūkst. eurų  nuolaida Darbo partijos politinei reklamai bei 15 tūkst. eurų parama viešajai įstaigai „Meno ir sporto projektai“. 

V. Gapšys pateikė kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, prašydamas stabdyti bausmės vykdymą, tačiau teismas šio prašymo netenkino.

Seimo pirmojo vicepirmininko Jurgio Razmos teigimu, nuo V. Gapšio atvykimo atlikti bausmės dienos jam neskaičiuojamas atlyginimas, parlamentinei veiklai vykdyti skiriamos išlaidos.

V. Gapšys Seime dirba trečią kadenciją.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sedi

Sedi portretas
gobšiukas su smaukuliu ramiai ,tai ne reikia ramybę drumsti ir fylinti, nera kada kortomis palošti per tokius lankytojus.

ir dar

ir dar  portretas
vienas kameroje,sestiorka matyt ,ar apsauginis ?

Ale

Ale portretas
Užpiskis neina aplankyti. Bijo. Argi ne jis turėtų sėdėt dėl gaujoje su kremliaus chalopo brazovskio torpediniais skerdžiais, karbovskiais Lietuvą apvogę vokeliais, otkatais, juodąja buhalterija
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių