Quantcast

Pareigūnui – Temidės kirtis dėl suklastoto protokolo už viršytą greitį

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo pripažino policijos pareigūną, kuris norėdamas padėti pažįstamam verslininkui suklastojo administracinio nusižengimo protokolą.

Kaip nurodė Generalinė prokuratūra, teismas konstatavo, kad Panevėžio apskrities Kelių policijos vyriausiasis specialistas Vainius Rapčevičius savo tyčiniais veiksmais, sulaužydamas duotą pareigūno priesaiką, šiurkščiai pažeisdamas įstatymus, sumenkino Lietuvos policijos prestižą, padarė didelę neturtinę žalą asmeniui, kuriam nepagrįstai buvo surašytas nusižengimo protokolas, policijai ir valstybei.

V. Rapševičiui teismas skyrė subendrintą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metų ir šešių mėnesių laikotarpiui. Jam taip pat penkerius metus atimta teisė dirbti policijos pareigūnu.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis, būdamas valstybės tarnautoju, norėdamas padėti pažįstamam verslininkui, suklastojo administracinio nusižengimo protokolą.

Prokuratūros duomenimis, 2022 metų vasarį V. Rapševičius sulaukė pažįstamo panevėžiečio skambučio, kad jis gavo pranešimą dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo, padaryto vairuojant jo bendrovei priklausantį automobilį.

Policijos pareigūnas, neturėdamas pavedimo tirti šią nusižengimo bylą, prisijungė prie administracinių nusižengimų registro ir įrašė melagingus duomenis – kad automobilį vairavo niekuo dėtas panevėžietis, kuris neva atvyko į policiją ir prisipažino padaręs šį nusižengimą, tuomet surašė protokolą ir skyrė baudą, kuri netrukus buvo sumokėta.

Minėtas asmuo apie tai, kad buvo nubaustas bauda už nusižengimą, kurio nepadarė, sužinojo tik iš V. Rapševičiaus atžvilgiu ikiteisminį tyrimą atliekančių policijos tyrėjų.

Manoma, kad jo anketiniais duomenimis kaltinamasis pasinaudojo, nes rado juos kitoje administracinio nusižengimo byloje, kurioje asmenį pats ir buvo baudęs.

Dėl kitos panašios situacijos, kai V. Rapševičius, užuot surašęs nusižengimo protokolą už KET pažeidimą pažįstamam panevėžiečiui, dokumentą surašė ir baudą skyrė jo sūnui, teismas kaltinamojo veiksmuose nusikaltimo neįžvelgė.

Nuosprendis per 20 dienų apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip suprantu mentas nekaltas

kaip suprantu mentas nekaltas portretas
uz dokumentu klastojima ne atsedet nereikes...idomu ...staripsnis jau dvi dienos kaip parasytas a komentaru ner... geroves prisigrobusiu ir prisiprixvatizavusiu mentu bijot ponai komentaoriai ?...demokratija...nuomones laisve... a komentaru ner... keista...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių