Quantcast

Feisbuke „agurkais“ pavadinti pareigūnai pasijuto įžeisti: jaunuoliui skyrė baudą

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose nuotraukas ir įvairius komentarus talpinantys internautai už įžeidžiantį turinį gali sulaukti ir baudų. Apie tokią nuotrauką, kurioje pateiktas prierašas žeidžia pareigūnų garbę ir orumą, informuoja Tauragės apskrities policijos atstovai.

Pasak policijos pareigūnų, sausio 28 dieną apie 11.26 val. socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Pagalba vairuotojams Tauragėje“ buvo publikuota nuotrauka. Joje vaizduojamas tarnybinis policijos automobilis su prierašu, kurio tekstas žemina policijos pareigūnus.

Gerbkite tuos, kurie pirmieji atskubės jums į pagalbą ištikus nelaimei.

Iškalbingas ir drąsos nestokojantis dvidešimtmetis jaunuolis savo veiksmais įžeidė ne tik policijos pareigūnų garbę ir orumą, bet ir padarė administracinį nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (LR ANK) 508 straipsnyje (statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas).

Ši neetiško turinio žinutė, skirta pareigūnams, Tauragės rajono gyventojui kainuos brangiai. Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų.

„Informuojame, kad policijos pareigūnus, sąžiningai vykdančius savo pareigas, gina įstatymai, o į bandymus nusikalstamai paveikti pareigūnus reaguojama principingai. Gerbkite tuos, kurie pirmieji atskubės jums į pagalbą ištikus nelaimei“, – rašoma Tauragės apskrities policijos feisbuko paskyroje.

Kaip portalo žurnalistus informavo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė, neetiško turinio, pareigūnus įžeidusi žinutė skamba taip: „Stovi agurkai prie pepco“.

Taip pat pasidomėta, ar po tokių įžeidžiančių įrašų paviešinimo autoriams yra nurodoma ištrinti šią informaciją iš socialinių tinklų, ar ji visgi lieka prieinama visiems. „Pareigūnai visada prašo ir įpareigoja tą žmogų, kuris paviešino, kad jis ištrintų iš socialinių tinklų tą nuotrauką su prierašu, bet čia yra jo sąžinės reikalas, ar jis ištrins, ar ne“, – situaciją komentavo policijos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

W

W portretas
O kaip juos vadinti agurkas peršvenus vardas ju elgesys farai laidose kaip jie elgesi si žmonėn kaip banditai

Wtf

Wtf portretas
ar cia keiksmazodis koks nors?

Auksinis kardas

Auksinis kardas portretas
Агурцы ебаные.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių