Quantcast

R. Žemaitaitis įvykdė teismo sprendimą I. Makaraitytės šmeižto byloje

  • Teksto dydis:

Parlamentaras Remigijus Žemaitaitis įvykdė teismo sprendimą šmeižto byloje prieš Indrę Makaraitytę – pašalino savo įrašą feisbuke bei sumokėjo žurnalistės bylinėjimosi išlaidas.

Tai BNS antradienį patvirtino pati I. Makaraitytė, teismo prašiusi pripažinti, kad R. Žemaitaitis savo „Facebook“ paskyroje pernai birželio 16 dieną paskelbė neigiamą požiūrį formuojančią informaciją apie ją.

„Balandžio 19 diena buvo paskutinis terminas, kuomet jis galėjo skųsti, bet jis nebeskundė ir vykdo teismo sprendimą. Jis jau padengė bylinėjimosi išlaidas, nes mes tik to ir prašėme“, – BNS sakė I. Makaraitytė.

Ji taip pat patvirtino, kad Seimo narys įvykdė ir teismo įpareigojimą pašalinti iš „Facebook“ ją žeminantį pernai birželio 16-ąją paskelbtą įrašą.

Jame R. Žemaitaitis žurnalistę vadino „propagandiste“, „kremliaus advokate“, rašė, kad ji skleidžia nacistines ir antisemitines kalbas, „komunistinę-konservatorinę propagandą“, kaltino žurnalo „Atgimimas“ atėmimu iš Nepriklausomybės akto signataro Romualdo Ozolo.

Klaipėdos apylinkės teismas kovo 19-ąją nusprendė, kad šiuo įrašu R. Žemaitaitis žemino I. Makaraitytės garbę ir orumą. Anot teismo, tai skelbdamas politikas ne tik siekė paskleisti „aiškiai melagingą informaciją apie tariamas ieškovės pažiūras“, kurios yra visiškai priešingos, bet ir diskredituoti jos profesinę veiklą.

Teismas I. Makaraitytės ieškinį tenkino visiškai, įpareigodamas per dvi savaites nuo sprendimo įsiteisėjimo minėtą įrašą pašalinti, taip pat sumokėti per 3,2 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Pats R. Žemaitaitis BNS tvirtino nematęs prasmės apskųsti tokio teismo nuosprendžio, nors ir nesutinka su teismo pozicija.

„Aš laikausi savo pozicijos, kad tai yra nuomonė, o teismas mano kitaip“, – teigė R. Žemaitaitis.

Savo ruožtu teismas pažymėjo, kad neetiška, nesąžininga, argumentais ar faktais neparemta ar juos nutylint išreikšta nuomonė teismų praktikoje taip pat pripažįstama žeidžiančia asmens garbę ir orumą.

„Nagrinėjamu atveju, kad ir pripažįstant, jog atsakovo įraše išreikšta nuomonė, atsižvelgiant į aukščiau teismo įvertinus atsakovo įrašo teiginius, tokia nuomonė negali būti pripažinta sąžininga ir etiška, pagrįsta ir objektyvia kritika, kadangi ji neturi objektyvaus faktinio pagrindo, suponuoja neigiamas visuomenės nuostatas apie ieškovę, diskredituoja ieškovės profesinę veiklą ir menkina ieškovės, kaip žurnalistės, reputaciją“, – nurodė teismas.

R. Žemaitaitis pernai gruodį jau buvo sulaukęs nepalankaus sprendimo šmeižto byloje prieš Andrių Tapiną, konstatavęs, kad politikas apie žurnalistą ir visuomenininką skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, kuri žemina garbę ir orumą bei dalykinę reputaciją.

Parlamentarui dėl antisemitinių pasisakymų feisbuke yra iškelta apkaltos byla, ją šiuo metu nagrinėja Konstitucinis Teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nejaugi lietuva Afrikos salis kad galima rinkti prezidenta -nusikalteli.Trumpai snekant man o gal ir daugeliui tas zempalaikis atrodo kaip piznentas tai ka jau kalbeti apie kitus kurie ji palaiko.Kaip kalbes apie lietuva a jus is tos piz......salies.

Jei

Jei portretas
dar imanoma ja apsmeizti,tai ne nusikaltimas. Tai - stebuklas!

gaila

gaila  portretas
As manau kad Zemaitaitis gali buti turi svekatos problemu ir jai kreiptusi i medikus gali buti pripazintas nepakaltinamas Labai liudna ka mes isrenkame i Seima
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių