Quantcast

Teisiamųjų suole – Jurbarko rajono savivaldybės darbuotojai: turės atlyginti 216 tūkst. eur.

  • Teksto dydis:

Marijampolės apylinkės teismas kaltais dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo pripažino keturis Jurbarko rajono savivaldybės administracijos darbuotojus bei dar tris asmenis.

Jie įpareigoti savivaldybei atlyginti 206 tūkst. eurų turtinę ir 10 tūkst. neturtinę žalą.

Kaip nurodoma Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) trečiadienį išplatintame pranešime, tarp nuteistųjų – buvusi administracijos direktorė Vida Rekešienė ir buvęs jos pavaduotojas Darius Juodaitis.

Teismas nuteistiesiems skyrė nuo pusantrų iki pustrečių metų laisvės atėmimo bausmes ir jų vykdymą atidėjo. V. Rekešienei, D. Juodaičiui ir dviem savivaldybės specialistams trims metams atimta teisė dirbti ar eiti valstybės tarnautojui ar jam prilyginto asmens pareigas.

Gautą dotaciją savivaldybės darbuotojai panaudojo ne pagal paskirtį bei ne pagal nustatytą tvarką, kadangi gautas lėšas pervedė faktiškai atnaujinimo darbų neatlikusiai ir tokių išlaidų nepatyrusiai bendrovei. Pastaroji bendrovė, neįvykdžiusi numatytų darbų, bankrutavo.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Jurbarko rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, siekdami gauti valstybės biudžeto dotaciją Naujamiesčio pagrindinės mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbams, piktnaudžiaudami savo įgaliojimais, suklastojo dokumentus, kuriuose imituojamas aikštyno atnaujinimo darbų atlikimas ir pabaigimas.

Jurbarko rajono savivaldybės darbuotojai, žinodami, kad didžiosios dalies mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbų rangovas neatliko ir faktinių išlaidų nepatyrė, suklastotus dokumentus pateikė Švietimo ir mokslo ministerijai.

„(...) gautą dotaciją savivaldybės darbuotojai panaudojo ne pagal paskirtį bei ne pagal nustatytą tvarką, kadangi gautas lėšas pervedė faktiškai atnaujinimo darbų neatlikusiai ir tokių išlaidų nepatyrusiai bendrovei. Pastaroji bendrovė, neįvykdžiusi numatytų darbų, bankrutavo“, – nurodoma pranešime.

Dėl tokių V. Rekešienės, D. Juodaičio ir kitų nuteistųjų veiksmų, Jurbarko rajono savivaldybės administracija privalėjo grąžinti ne pagal paskirtį panaudotas lėšas.

Statybos techninę priežiūrą vykdęs asmuo buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, bet atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Juridinio asmens, turėjusio atlikti Naujamiesčio pagrindinės mokyklos sporto aikštyno atnaujinimo darbus, darbų vykdytojas A. S. ir šios įmonės komercijos direktoriaus pareigas ėjęs P. A. pripažinti kaltais dėl dokumentų klastojimo ir padėjimo piktnaudžiauti valstybės tarnautojams. Šiems asmenims teismas skyrė po pustrečių metų laisvės atėmimo bausmes, jų vykdymą atidedant dvejiems metams.

Nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip skamba??korumpai vagys

Kaip skamba??korumpai vagys portretas
Niekada nesodinami,nes is vogtu pinigu,paperka kitus??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių